Primer pla de Tània Verge amb cara de sorpresa
POLÍTICA

El Govern presenta un pla per 'reparar' el 'relat supremacista' del 12-O

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, diu que no hi ha 'res a celebrar'

Tània Verge ha fet un pas endavant aquest dijous 12 d'octubre per criticar la Festa Nacional que se celebra avui a Espanya. La consellera del Departament d'Igualtat i Feminismes ha aprofitat per assenyalar el “relat basat en el supremacisme” en què es basa aquesta jornada i ha recordat que no hi ha “res a celebrar”. Això sí, la majoria de membres del Govern que tampoc no tenien “res a celebrar”, s'han agafat el dia de festa.

La consellera de Feminismes de la Generalitat ha afirmat que “la celebració del Dia de la Hispanitat enalteix un relat històric basat en el supremacisme racial”. I reivindica que "avui, 12 d'octubre, res a celebrar i molt per reparar, incloent el reconeixement del dret a la memòria".

Plano medio de Tània Verge en un atril de la Generalitat de Catalunya, cabizbaja y escribiendo

D'aquesta manera, Tània Verge justificava un dels darrers plans que ha presentat el Departament. "Això ho fem al pla d'acció per a un país lliure de racisme que presentem dimarts", exposava la representant del Govern de la Generalitat.

Aquest pla d'acció compta amb diferents punts. Un és “revisar el passat colonial i esclavista amb perspectiva antiracista”. El Govern també aposta per "retirar murals colonials del Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat" o "organitzar un congrés de memòria democràtica" que posarà especial atenció "a la participació catalana en el comerç transatlàntic d'esclaus".

Com ja és habitual en els últims temps, Tània Verge ha estat molt criticada per aquesta publicació a les seves xarxes socials. Més enllà de crítiques i retrets, alguns dels usuaris s'han mostrat preocupats pel preu que costarà als catalans aquest nou pla del Departament d'Igualtat i Feminismes. I és que la conselleria comandada per Verge té aquest 2023 un pressupost de 116 milions d'euros, 27% més del que tenia l'any passat.

'Un dels majors genocidis i una violència colonització'

A banda de la publicació de Tània Verge, el Departament d'Igualtat i Feminismes també s'ha volgut pronunciar respecte a la jornada del 12 d'octubre. Més enllà de remarcar que "no hi ha res a celebrar", des del Govern han expressat que el "mal anomenat descobriment d'Amèrica" va ser "l'inici d'un dels genocidis més grans de la història i una violenta colonització". I en una pirueta historiogràfica han afirmat que es van vulnerar sistemàticament “el que avui coneixem com a Drets Humans”.

➡️ Política

Més notícies: