Imatge de Pere Aragonès i Laura Vilagrà al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

El Govern no té res a celebrar però s'agafa el 12 d'octubre de festa

Només tres actes dels consellers a Catalunya: una diada castellera, un passatge del terror i una obra de teatre

Ja fa anys que l'independentisme diu que no té "res a celebrar" el Dia de la Hispanitat. Històricament es muntaven botifarrades, concerts i mítings de l'entorn d'ERC. Des que el processisme va saltar al carrer el 2010 s'han vist algunes performances, com ara ajuntaments que treballaven, però poca cosa més.

Esquerra Republicana de Catalunya, partit que governa en solitari la Generalitat de Catalunya, treia pit fa unes hores a les xarxes socials que no celebrava el 12 d'octubre. Ho feien amb un vídeo amb imatges de les forces armades i amb el hastag #ResACelebrar. Afegien que ells "lluiten per aconseguir una República Catalanes que garanteixi els drets i llibertats de tota la ciutadania".

S'entén, doncs, que quan un no té res a celebrar no s'agafa el dia de festa, sinó que aprofita per treballar. Encara que sigui simplement per quedar bé, per fer-se la foto al despatx un dia festiu i publicar-ho a xarxes.

Per sort, l'agenda del Govern és pública i es pot saber quins actes i reunions tenen els consellers. Avui, 12 d'octubre, el president Pere Aragonès és de viatge a Bolonya, Itàlia, amb la consellera Meritxell Serret. Visitaran la Universitat de Bolonya i es reuniran amb la consellera d'educació del govern d'Emilia-Romaña. Acabaran el dia de visita a un hospital.

El que és divertit és l'agenda dels alts càrrecs del nostre Govern que són a Catalunya. Aquest matí Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes, ha assistit a una diada castellera en memòria de Natividad Yarza, la primera alcaldessa catalana.

Poc després, la consellera Anna Simó ha assistit al Rodaje Maldito, un passatge del terror fet per alumnes de FP a Sitges, dins del Festival de Cinema Fantàstic de la localitat.

La curiosa agenda dels consellers de la Generalitat d'avui la tancarà Natàlia Garriga, consellera de Cultura, que estarà a l'obra de teatre 'Papers de la guerra', al Teatre La Biblioteca de Barcelona aquesta nit.

És evident que és una anècdota i no canviaria res si el Govern treballés un dia com avui. Veure que l'agenda oficial és pràcticament buida un 12 d'octubre no vol dir res, però demostra que les proclames buides com el 'res a celebrar' són simplement eslògans.

➡️ Política

Més notícies: