Primer pla de Pere Aragonès visiblement avorrit
POLÍTICA

El Govern posa la directa amb les 'ambaixades'

La Conselleria d’Exteriors anuncia la creació de quatre noves delegacions

L'estratègia del Govern de Pere Aragonès se sosté sobre dues potes, Una, la taula de diàleg amb l'Estat espanyol per acordar un referèndum d'autodeterminació. L'altra, el desplegament de delegacions a l'estranger per estendre la presència catalana a altres països.

El mateix Pere Aragonès va presumir fa poc de ser el país sense estat amb més presència institucional al món. Però les anomenades 'ambaixades' també han estat al punt de mira de la justícia. Investiguen si podrien incórrer en presumptes delictes de malversació.

Quatre noves delegacions

El Govern va anunciar a finals de juny l'obertura d'una nova delegació a Bogotà, que cobrirà els països de Colòmbia, Equador, Bolívia, Perú i Veneçuela. També va reafirmar el compromís amb “el reforç i ampliació d'aquesta xarxa de representació”.

El Govern anuncia ara l'obertura de quatre noves ambaixades. Un delegat de la Generalitat viatjarà properament a Irlanda per obrir una oficina de manera imminent. A l'horitzó està prevista l'obertura de tres "ambaixades" més a l'Àsia Meridional, l'Àfrica Oriental i el sud-est asiàtic.

En paral·lel, el Govern planeja ampliar la seva presència als Estats Units i al Canadà, amb l'obertura d'una oficina al Quebec. Allà hi ha un fort moviment independentista. La Generalitat segueix amb rumb ferm per estendre la seva representació oficial al món.

Zones estratègiques

El pla no és només ampliar les delegacions sinó reforçar aquelles que es consideren estratègiques. En aquest sentit, el Govern ha posat la mirada a les de la Unió Europea, els Estats Units i l'Àfrica del Nord.

Imatge de Pere Aragonès durant una compareixença al Palau de la Generalitat

El Govern té dues oficines als Estats Units, una a Washington i una altra a Nova York. Tot i que no s'ha concretat, es podria obrir alguna oficina més a algun altre estat del país. A l'Àfrica també hi ha previst obrir una nova oficina i l'enviament d'un delegat.

Temor a PP i Vox

El Govern compta ara amb 21 delegacions a 72 països, de les quals 13 encara no són del tot operatives. L'objectiu és anar implementant les ja existents per fer-les plenament eficients. Aquestes oficines tenen com a missió coordinar l'acció del Govern al comerç i l'economia a l'exterior.

L'anunci de l'obertura de noves ambaixades es produeix en vigílies de les eleccions generals d'aquest 23-J. El Govern ha pres les primeres mesures davant del temor a un Govern de PP i Vox. Per exemple, posar la directa en el seu desafiament per la representació exterior.

➡️ Política

Més notícies: