Imatge del President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, assegut al seu escó amb cara reflexiva
POLÍTICA

El Govern podria convocar eleccions anticipades al maig si es tomben els pressupostos

El previsible 'no' del Parlament als comptes de la Generalitat deixa el Govern a la corda fluixa. L'executiu de Pere Aragonès ja no descarta un avançament electoral


Catalunya podria celebrar eleccions al maig. Concretament, el 12 o 19 de maig. Aquest matí es debaten i voten els pressupostos al Parlament i, ara mateix, tot indica que la cambra catalana tombarà els comptes presentats per l'executiu de Pere Aragonès.

Davant aquest escenari, el Govern ja contempla una possibilitat que fins fa poc descartava del tot: convocar eleccions anticipades. Segons ha informat RAC1, aquests comicis es podrien celebrar el 12 o el 19 de maig. És a dir, els catalans poden ser cridats a les urnes en només dos mesos.

Al llarg del matí es confirmarà el 'no' del Parlament als pressupostos de la Generalitat per a aquest any, un fet que deixaria el Govern a la corda fluixa. Per tant, la política catalana pot viure avui un dia intens en què, ara mateix, hi ha tots els escenaris oberts.

El Govern de Pere Aragonès té els suports d'ERC i del PSC, però li falten dos vots per poder aprovar els pressupostos. El previsible 'no' de Junts i, sobretot, dels Comuns, farien impossible l'aprovació dels comptes que ha defensat avui Natàlia Mas, en un discurs amb zero autocrítica i responsabilitzant l'oposició d'aquest més que probable nou fracàs de l'executiu d'ERC.

De fet, Junts ja ha advertit Pere Aragonès que, si no aconsegueix aprovar els pressupostos, hauria de convocar eleccions. Albert Batet ha presentat una oferta d'última hora al Govern per donar els seus vots als comptes presentats per Natàlia Mas, però segons informen diversos mitjans, l'executiu català no contempla aquesta possibilitat.

➡️ Política

Més notícies: