Imatge detall d'una jaqueta dels Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

El Govern no vol indemnitzar la 'mossa' que va patir abusos d'un metge d'Interior

El sindicat de mossos lamenta la decisió de la Generalitat de recórrer la sentència: 'va actuar malament i tard'

Aquest dimecres era notícia que un jutjat penal de Barcelona havia condemnat un metge del Departament d'Interior per abusar sexualment d'agents de mossos d'esquadra. Els sindicats policials van celebrar la notícia i van avisar que encara queden 3 casos pendents de resolució.

La jutgessa va condemnar el doctor Jordi Planas a dos anys de presó, a dos anys més de llibertat vigilada i a inhabilitació. Així mateix, condemnava la Generalitat al pagament de 10.000 euros com a “responsable civil subsidiària”. La jutgessa va considerar que les mesures adoptades pel Departament d'Interior van arribar tard i això constitueix una responsabilitat.

Recurs de la Generalitat

La Generalitat acaba de presentar un recurs de deu pàgines per oposar-se a la decisió de la justícia. L'administració al·lega que en el moment en què es va cometre el crim d'abús sexual, Interior no tenia constància de cap denúncia. Segons explica el recurs, la primera denúncia va arribar el 2020 i les cinc agents denunciants es van visitar amb el doctor entre finals del 2019 i principis del 2020.

Primer pla de l'esquena d'un Mosso d'Esquadra amb uniforme

Segons consta en el recurs, el doctor va ser suspès de sou i feina, però només després de la segona denúncia. Abans ja hi va haver una altra denúncia i el Departament d'Interior es va limitar, primer, a posar una infermera perquè vigilés el metge i, segon, el va posar a atendre només homes.

Així mateix, argumenten que abans dels abusos el metge no va donar cap problema. Per tant, conclou la Generalitat, l'administració no tindria l'obligació de cercar activament possibles comportaments incorrectes i “conductes disruptives”.

Finalment, la Generalitat també al·lega que l'agent va ser tractada seguint tots els protocols establerts. “Es van adoptar les mesures adequades arran dels fets denunciats una vegada se'n va tenir coneixement”.

Cap de les agents no utilitza els serveis jurídics de la Generalitat

En declaracions a la SER, el secretari general del sindicat, Pere Garcia, ha lamentat aquest recurs de la Generalitat.

“Reprovem de totes totes que el departament recorri una decisió que deixa clar que el govern va actuar malament i tard. Les mosses encara avui se senten soles pels abusos sexuals que van patir del metge del Servei de Vigilància de la Salut”, ha explicat García.

Cal destacar que de les cinc agents que n'han denunciat cap se n'ha servit dels serveis jurídics de la Generalitat. Tres són ateses pel sindicat i dues més per advocats privats. No es refien dels serveis jurídics perquè saben que no presentarien una acusació contra la Generalitat com a responsable subsidiària.

➡️ Política

Més notícies: