Pla mitjà de Javier Milei amb jaqueta de cuir introduint el seu vot en una urna de cartró i mirant fixament a càmera
POLÍTICA

Resultat agredolç per a Javier Milei a les eleccions a Argentina

L'aliat argentí de Vox buscarà l'assalt a la presidència el proper 19 de novembre

Argentina haurà d'esperar per conèixer el pròxim president. Aquest diumenge s'han celebrat les eleccions a la presidència, però els ajustats resultats han provocat que tot es decideixi el mes que ve a la segona i definitiva volta. Serà el 19 de novembre el dia en què es decidirà qui comandarà el país els propers anys.

Javier Milei partia com a favorit per la gran majoria d'enquestes. El candidat 'anarcocapitalista', aliat de Vox a Argentina, no va poder vèncer i va quedar superat per Sergio Massa, actual ministre d'economia. El polític kirchnerista va ser el candidat més votat amb un 36,7% dels suports, mentre Milei es va quedar amb un 30%. Tots dos es disputaran la presidència de l'Argentina a la segona volta, en la que ja no hi haurà Patricia Bullrich, candidata de la dreta tradicional, que va quedar tercera amb un 23,8%.

Sergio Massa en un faristol parlant als seus votants amb una pantalla gegant al darrere amb el lema Massa President amb els colors d'argentina

Javier Milei ha esdevingut tot un fenomen polític a Argentina. El seu discurs 'anticasta política' i les seves propostes com la reducció dràstica de ministres i despesa pública, així com la intenció de dolaritzar l'economia, l'havien catapultat a les enquestes. Però, com ha passat altres vegades en altres països, la por a les seves propostes ha aconseguit mobilitzar gran part de la població en contra seva, com demostra el 74% de participació que hi ha hagut en aquestes eleccions. Ara, tot i quedar en segona posició darrere del candidat kirchnerista Sergio Massa, buscarà l'assalt a la presidència de l'Argentina a la segona volta del 19 de novembre.

Què faran els votants de Bullrich?

Aquest és el gran dubte per a la segona volta de les eleccions a Argentina. Javier Milei s'enfrontarà a un duel cara a cara amb el candidat d'esquerres i actual ministre d'economia, Sergio Massa. Seran decisius els votants que, en aquesta volta, han donat suport a la candidata de la dreta tradicional Patricia Bullrich.

Gran part de la ciutadania que ha donat suport a la que fos ministra de seguretat al govern de Macri no amaga el seu antiperonisme. Però les propostes desacomplexadament radicals de Milei podria fer que una part d'ells acabin decantant-se per Massa. Ja han estat una de les elecciones més ajustades dels darrers anys i fa tota la pinta que les votacions del proper 19 de novembre seran igual o fins i tot més igualades que les d'aquest diumenge.

➡️ Política

Més notícies: