Muntatge fotogràfic amb el president Pere Aragonès amb l'edifici de TV3 de fons
POLÍTICA

El malbaratament de TV3

El Govern s'ha gastat 133 milions en la tele pública des de començament d'any

El PSOE ha posat damunt la taula la quita del deute autonòmic català a canvi de la investidura de Pedro Sánchez. La realitat és que Catalunya ja és la regió que més ha rebut aquest 2023 del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA). Es tracta de diners prestats pel Govern a les comunitats per refinançar el seu deute.

Segons els informes de despesa de la Generalitat, aquests diners es destinen principalment als càrrecs públics, el foment del català, la política exterior i la televisió autonòmica. Pel que fa a TV3, la Generalitat ha gastat 133,4 milions d'euros els primers sis mesos del 2023. Això significa 10 milions (un 8,1%) més que l'any passat.

Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3

Les polítiques identitàries han esdevingut una prioritat per al Govern de Pere Aragonès, en detriment d'altres àmbits com ara el foment de l'ocupació i l'economia productiva. Per a això compta amb la connivència del PSC, que li va aprovar els últims pressupostos.

Pluja de milions a la tele catalana

Els pressupostos per al 2023 acordats per ERC i el PSC contemplaven un augment de 52 milions respecte de l'any anterior. El 2022 la partida era de 284 milions, mentre que aquest any s'ha previst un muntant de 336 milions. El pressupost per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) augmenta al mateix ritme que el seu biaix ideològic.

La presentació del nou logo de TV3 i Catalunya Ràdio

El Govern va justificar la pluja de milions als mitjans públics “per ampliar l'oferta de continguts i serveis” de la Corporació. La realitat és que cada cop menys catalans miren TV3, i el canal se sosté només pels informatius i els documentals. Aquest any han hagut de cancel·lar diversos programes d'entreteniment per manca d'audiència.

Una altra cosa preocupant és el deute acumulat de la televisió pública catalana, que puja a més de 700 milions d'euros. La principal font d'ingressos de TV3 procedeix de la Generalitat, que és on s'escullen els directors per la seva afinitat amb el poder. La principal despesa és la del personal (185,7 milions d'euros) molt per sobre de la resta de televisions autonòmiques.

El català i les ambaixades

El Govern ha destinat 23,9 milions d'euros a fomentar l'ús del català el primer semestre del 2023. Això vol dir 5 milions d'euros més i un increment del 26% respecte al mateix període de l'any anterior.

L'altre focus d'interès és l'acció exterior, a la qual aquests primers sis mesos s'han dedicat 31,7 milions d'euros (5 milions més que el 2022, un 22,7% més). Entre les prioritats hi ha les delegacions a l'exterior, les anomenades “ambaixades”. El Govern ha anunciat l'obertura de noves delegacions i ja en té 21.

 

➡️ Política

Més notícies: