Muntatge amb foto de Pedro Sánchez

POLÍTICA

El Govern diu que Espanya necessita 250.000 immigrants més els propers anys

La ministra de Migracions, Elma Saiz, defensa la immigració per contribuir a l'estat del benestar

Espanya va rebre l'any passat més de 50.000 immigrants il·legals, un augment del 82% respecte al 2022, cosa que ens situa en la pitjor crisi migratòria en anys. La gran majoria van entrar per les rutes de les Canàries i les Balears, i un cop aquí van ser repartits pel Govern en diverses comunitats autònomes. Tot i l'amenaça que això suposa per a la seguretat fronterera i interior, el Govern de Pedro Sánchez fa una crida a acollir més immigrants els propers anys.

Així ho ha dit la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, a l'informatiu del canal colombià NTN24. Segons la ministra, cal “prendre aquest desafiament com una oportunitat”, perquè “això és el present i el futur”. Tot seguit ha dit que “segons diverses institucions, d'aquí al 2050 necessitarem entre 200.000 i 250.000 immigrants més per contribuir al nostre estat del benestar”.

Aquestes declaracions arriben la mateixa setmana que el Congrés ha donat llum verda a la regularització de 500.000 immigrants irregulars a Espanya. Una iniciativa que va tirar endavant el vot afirmatiu del PP i l'única oposició de Vox. Des del partit de Santiago Abascal acusen el Govern i els seus socis d'irresponsabilitat i d'alimentar les màfies que trafiquen amb persones.

Un debat obert sobre la immigració

El Govern de Pedro Sánchez manté des de fa temps la tesi que a Espanya cal més immigració per contribuir a l'estat del benestar. La mateixa ministra Saiz va dir fa un mes que "la prioritat és incrementar l'ocupabilitat dels espanyols, però també aconseguir aquest volum de treballadors estrangers en un marc de migració regulada, ordenada i segura". En aquest sentit, va explicar que el mercat laboral espanyol té “milers de llocs de treball sense cobrir”, i que els treballadors immigrants aporten el 10% de la Seguretat Social i només representen l'1% de la despesa.

Però els seus detractors acusen el Govern de fomentar l'efecte crida que té com a conseqüència l'allau d'immigrants que entren de manera irregular. D'aquests immigrants, molt pocs s'acaben inserint al mercat laboral mentre que la resta es queden al carrer sense perspectives de futur. Això crea bosses de pobresa que moltes vegades porta a la delinqüència ia l'augment de la inseguretat als barris.

➡️ Política

Més notícies: