Muntatge amb foto de personatges

POLÍTICA

La contundent resposta de Vox a un ajuntament català sobre patrulles ciutadanes

Vox Terrassa carrega contra l'equip de govern de Jordi Ballart per la inseguretat

Veïns de Terrassa cansats de la inseguretat i el vandalisme s'han organitzat per crear patrulles ciutadanes. La idea va ser impulsada per joves dels barris nord-est de Terrassa, després d'una onada de robatoris i vandalisme. L'ajuntament, governat pel partit municipalista de l'exsocialista Jordi Ballart, juntament amb ERC i Junts, ha advertit del perill que poden suposar aquestes patrulles per a la ciutadania.

Una posició controvertida que ha causat estupefacció a les xarxes. "El món al revés", diuen a Twitter, "l'ajuntament de Terrassa adverteix (als delinqüents, serà) del perill de les patrulles ciutadanes, en lloc d'agredir-lo tal com està el panorama". Tot i que la principal crítica ha vingut de Vox Terrassa, amb un missatge contundent dirigit a l'equip de govern.

“Quan els governants abandonen els seus ciutadans, el poble es defensa. El que és un perill és omplir la nostra ciutat de xusma i després demanar als egarencs que es quedin impassibles davant la delinqüència que els turmenta”, ha publicat el grup municipal que lidera Alícia Tomás. Li respon un veí del barri de Sant Pere Nord, que adverteix de la degradació i avisa que també s'estan organitzant.

Vox defensa les patrulles ciutadanes

L'ajuntament assegura que “a Terrassa la Policia Local fa la seva feina i ho fa molt bé”. Però la realitat és que les dades de la delinqüència han augmentat de manera alarmant les últimes setmanes. En poc més de dos mesos es van denunciar 56 robatoris de vehicles al barri de Las Arenas - Grípia - Can Montlllor, cosa que va motivar un dispositiu policial especial de prevenció i vigilància.

Tot i això, la sensació de desemparament ha portat joves del barri a organitzar-se a través de les xarxes socials per defensar-se de la violència. Vox no és darrere d'aquesta iniciativa, que de fet no té cap entitat al darrere, però el partit d'Alícia Tomás entén i defensa aquest tipus d'iniciatives. Una cosa molt diferent de l'esquerra, que consideren que les patrulles ciutadanes distorsionen les polítiques de seguretat als municipis.

Fruit de la desesperació

Les patrulles ciutadanes no són un fenomen nou, però han anat en auge amb l'augment de la violència a Catalunya els darrers anys. Es tracta de grups de ciutadans que s'autoorganitzen per frenar els robatoris i els actes de vandalisme. A més, hi ha els grups virtuals de defensa ciutadans, grups de Whatsapp o de Telegram que es coordinen per alertar d'actes d'incivisme i violència a la ciutat.

➡️ Política

Més notícies: