Muntatge fotogràfic amb el palau de la Generalitat de fons i Pere Aragonès i Laura Vilagrà en primer pla
POLÍTICA

El Govern activa tota la maquinària per salvar els mobles a ERC

Els nervis a Esquerra obliguen el partit a posar tota la carn a la graella: allau d'aparicions dels consellers i el president als mitjans per fer campanya

A ERC hi ha nervis. Tot i mostrar-se optimistes en públic, les reaccions d'alguns dels seus dirigents evidencien els dubtes que hi ha de cara a les eleccions del 12 de maig.

No és estrany. Totes les enquestes auguren una caiguda dels republicans, que ja acumulen diverses cites electorals perdent una gran quantitat de vots. Segurament, les eleccions al Parlament no en seran una excepció. Ara com ara, la majoria de sondejos auguren la pèrdua d'entre 4 i 5 diputats.

Això significaria allunyar-se d'un Salvador Illa que continua liderant totes les enquestes, a més a més de veure perillar la seva posició del partit processista més votat. Amb aquest panorama, a ERC han decidit activar tota la seva maquinària, utilitzant també els membres del Govern per fer campanya activa per Pere Aragonès.

El president de la Generalitat se'n va anar aquesta setmana a Madrid per vendre la seva proposta de pacte fiscal. Tenint en compte que aquest Govern té els dies comptats, les intervencions d'Aragonès a la capital espanyola han tingut més aroma a acte electoral que no pas a acte institucional.

Més enllà d'això, el més sorprenent de Pere Aragonès ha estat la quantitat d'entrevistes que ha concedit des que va convocar eleccions anticipades la setmana passada. En tot just una setmana, el president de la Generalitat ha estat entrevistat a TV3, a RAC1, a La Vanguardia, a Radio Nacional d'España i a La Sexta.

La seva vicepresidenta, Laura Vilagrà, tampoc no s'ha quedat curta. En els darrers dies, ha estat entrevista a RAC1 i a Televisió Espanyola. També Natalia Mas, consellera d'Economia, va atendre El Nacional el cap de setmana passat.

Tots ells van aprofitar els altaveus d'aquests mitjans per fer campanya per Esquerra per a les properes eleccions. També significatiu ha estat el cas de Joan Ignasi Elena. El conseller d'Interior de la Generalitat ha estat entrevistat a L'Hospitalet Digital i a l'Agència Catalana de Notícies, l'agència de notícies pública de Catalunya.

En aquesta darrera entrevista, per exemple, Joan Ignasi Elena no s'ha tallat a l'hora de fer pràcticament un míting electoral. "Catalunya haurà de decidir entre un president del govern o un delegat del govern espanyol, entre un president que treballi per al PSOE o un que ho faci per a Catalunya", va afirmar. Es tracta d'un dels lemes estrella d'aquest inici de precampanya d'ERC.

D'aquesta manera, malgrat els greus problemes que segueix afrontant aquest Govern en el seu tram final de legislatura agònic, els seus consellers ja estan en mode campanya electoral. Una campanya electoral en què els republicans s'han proposat esforçar-se al màxim davant la previsible pèrdua de vots que patiran, fet que els farà perdre les quotes de poder que tenen actualment governant en solitari.

➡️ Política

Més notícies: