Primer pla de Girogia Meloni somrient lleugerament
POLÍTICA

Giorgia Meloni obre els ulls a Europa sobre la immigració

La primera ministra italiana lidera el nou paradigma de la política migratòria

Giorgia Meloni va guanyar les eleccions amb la promesa d'un lideratge italià per reformar la Unió Europea. Al seu programa, la crisi migratòria ocupa un lloc central. La primera ministra italiana es presenta ara al Consell Europeu amb una proposta per canviar radicalment les polítiques europees sobre immigració.

Meloni ha comparegut davant de la cambra italiana per informar que el tema central del Consell Europeu del 29 i 30 de juny serà, a petició seva, la immigració.

Canvi d'enfocament sobre la immigració

La primera ministra ha expressat el seu condol per la recent tragèdia succeïda a les costes gregues. A més a més de mostrar “en nom del govern italià el seu acompanyament als familiars de les víctimes”, ha assenyalat l'origen del problema.

Meloni ha reiterat "el nostre afany per acabar amb l'inhumà tràfic d'éssers humans que segueix cobrant-se víctimes a la Mediterrània". "Gràcies al nostre afany, finalment ha estat reconegut per tots els estats membres i institucions que la immigració és un desafiament europeu que requereix una resposta europea", ha dit.

En les seves paraules, “a poc a poc es va imposant l'enfocament que pretén superar l'oposició entre països de primera arribada i de destinació”.

Per a Meloni, “si no s'afronta la qüestió de la defensa de les fronteres exteriors de la Unió Europea, si no es contraresta la immigració il·legal abans que arribi a les nostres costes, és impossible fer una política migratòria i d'asil justa i eficaç” .

La recepta de Meloni al problema migratori

"En una civilització com la nostra", ha afegit, "no es pot deixar als esclavistes del segle XXI, traficants sense escrúpols que es lucren amb les vides humanes, el poder de decidir qui entra i qui no a Europa".

Imatge d'un acte de Vox amb Giorgia Meloni i Santiago Abascal aplaudint

Meloni ha reiterat que “la immigració irregular massiva no té res d'humà ni de solidari. Colpeja els més febles i els més fràgils. Començant per aquells que tindrien dret a ser acollits”.

La dirigent ha demanat "mantenir alta l'atenció sobre els països de la costa sud i de l'Àfrica", combinant "la lluita contra els traficants" amb "el desenvolupament de la relació amb els països d'origen".

Segons ha dit, cada vegada més països comencen a entendre que l'arrel del problema de la immigració és el desenvolupament de l'Àfrica.

Giorgia Meloni responde a Macron

La seva proposta passa per contribuir al desenvolupament africà perquè el continent aprofiti els seus recursos energètics i el seu capital humà. "L'objectiu és ambiciós però molt clar, garantir prosperitat, pau i amistat duradora amb un model de cooperació paritari i no predatori".

El paradigma Meloni

Giorgia Meloni s'ha mostrat satisfeta de veure com els països europeus abracen cada cop més el seu paradigma. Un paradigma que passa per reconèixer que l'estabilitat del nord d'Àfrica és un problema europeu. La seva proposta implica superar el Tractat de Dublín, “responsable de les tragèdies que estem presenciant a la Mediterrània”.

"No permetré que converteixin Itàlia en el camp de refugiats d'Europa", ha dit la primera ministra. El seu paradigma consisteix a defensar les fronteres externes d'Europa en comptes de gestionar la immigració il·legal massiva. Una proposta que es debat aquests dies al cor de la UE i que ha contribuït a trencar el tabú sobre aquesta qüestió.

➡️ Política

Més notícies: