Muntatge amb la direcció de VOX al fons i els capgrossos de Terrassa en primer pla
POLÍTICA

Els Capgrossos de Terrassa no ballaran per Vox

Diverses entitats locals demanen apartar als tres regidors de les festes populars

L'entrada de Vox als ajuntaments de desenes de municipis a Catalunya ha causat una gesticulació entre alguns sectors. La darrera mostra la veiem a Terrassa, municipi de 218.000 habitants on el partit de dretes va obtenir tres regidors. Diverses entitats locals demanen apartar-los de les festes populars.

Del 30 de juny al 5 de juliol se celebra la Festa Major de Terrassa, que com és habitual també compta amb la presència de les autoritats polítiques.

Doncs bé, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional de Terrassa demana que els regidors de Vox quedin fora de les festes. Ho fa mitjançant un comunicat conjunt amb Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR).

Cordó sanitari a la Festa Major

“Demanem als col·lectius que no respecten els valors fonamentals, la cultura popular i la llengua catalana que siguin coherents amb els seus postulats. I, per tant, que no participin als actes de la Festa Major”, diu el comunicat. En menys de 24 hores s'han adherit 42 grups de cultura popular i 34 entitats més del teixit local.

La primera entitat que ha fet el pas han estat els Capgrossos de Terrassa. Les figures no ballaran amb els regidors de Vox “perquè fer-ho seria acceptar a l'extrema dreta i és crucial posicionar-se en contra”. L'entitat ha dit que "no deixarem que Vox s'aprofiti de les tradicions populars per normalitzar el discurs".

Una altra entitat, l'Esbart Egarenc, modificarà els actes per mostrar el rebuig al partit identitari. Des de la coordinadora apunten que les entitats que han signat el manifest expressen el seu rebuig “de maneres diferents”.

Cordó sanitari a l'ajuntament

El dia clau serà diumenge, jornada en què diversos grups dansen amb els regidors a la plaça mentre el públic aplaudeix i xiula els polítics. Els Capgrossos ja han anunciat que faran la seva actuació com és habitual, però sense donar la mà ni ballar amb els regidors de Vox.

Tot passa en plena polèmica per la denúncia dels regidors de Vox sobre el cordó sanitari de la resta de formacions. Alicia Tomás, líder de Vox a Terrassa, parla de censura i de cordó antidemocràtic. "No volen que denunciem les nefastes polítiques municipals que han agreujat els problemes dʻinseguretat i delinqüència", ha dit.

➡️ Política

Més notícies: