Primer pla d'Oriol Junqueras i Gabriel Rufián
POLÍTICA

ERC pacta amb VOX i deixa fora Junts a TVE

La televisió pública organitza un debat en què hi haurà Esquerra i Bildu, però no el PP

El proper 13 de juliol, Televisió Espanyola oferirà un debat electoral que, segurament, serà el més atípic que s'haurà vist mai a Espanya. I és que als estudis de RTVE hi haurà la presència del PSOE, Sumar, VOX, Bildu, ERC i PNB. Com heu notat, crida l'atenció l'absència del Partit Popular. La formació que lidera absolutament totes les enquestes no participarà en aquest debat organitzat per la televisió pública.

En clau catalana també destaca l'absència de Junts per Catalunya. L'explicació és que les formacions van acordar donar llum verda a la proposta de RTVE de fer un debat entre els 7 partits amb grup parlamentari propi al Congrés. D'aquesta manera, ni Junts, ni CUP estaran al plató de Televisió Espanyola el proper 13 de juliol.

Així doncs, els republicans tindran una oportunitat de convèncer un electorat independentista que cada cop se n'allunya més d'ells. I és que les enquestes segueixen augurant una important caiguda per a la formació de Gabriel Rufián. L'abstencionisme indepe va en augment, arribant al punt de fer perdre els nervis a més d'un membre d'ERC.

Primer pla d'Alberto Nuñez Feijoo amb cara d'enuig

L'absència del Partit Popular

El PP serà l'únic partit amb grup parlamentari propi al Congrés que, per ara, no està previst que participi al debat. El partit d'Alberto Núñez Feijóo manté una guerra oberta contra l'ens públic, que acusen de ser imparcial. I per això s'han negat a participar a les reunions preparatòries del debat.

De fet, no han acceptat cap proposta feta per RTVE. Més enllà d'aquest debat entre els partits amb grup parlamentari propi, la televisió pública va oferir fer cara a cara, que no es durà a terme. També va proposar fer un debat a 4 entre les forces amb més pes al Congrés, però només PSOE, VOX i Sumar han acceptat. Aquest debat entre Pedro Sánchez, Santiago Abascal i Yolanda Díaz finalment se celebrarà el dia 19 de juliol.

On sí que es podrà veure Alberto Núñez Feijóo és al cara a cara amb Pedro Sánchez, previst per al 10 de juliol i que organitzarà Atresmedia.

➡️ Política

Més notícies: