Pelea entre extranjeros en un parque de Gerona POLÍTICA

VÍDEO | Girona descontrolada: la baralla multitudinària que atemoreix els veïns

Aquests aldarulls cada vegada són més comuns i augmenten la sensació d'inseguretat entre la ciutadania

Girona ha estat aquesta setmana un dels punts neuràlgics de la crisi d'inseguretat que viu Catalunya. Allà va tenir lloc el tiroteig que va acabar amb la vida de dues persones, a la nit de Sant Joan. L'alcalde de la CUP, Lluc Salellas, va convocar la junta local de seguretat i va apel·lar a la necessitat d'actuacions en matèria de seguretat i recursos que permetin afrontar la complexitat de la inseguretat a la ciutat.

Un altre vídeo que està circulant per les xarxes socials, sobre un incident també ocorregut a Girona, ha augmentat la inquietud dels veïns. És una baralla multitudinària entre estrangers en un parc de la ciutat.

“A Girona la gent ha deixat de sortir al capvespre a causa de la violència extrema de marroquins i subsaharians que colpegen, apunyalen, violen i assassinen”, exclamen a les xarxes socials. I en culpen l'esquerra i els processistes, que des del govern català fa anys que fomenten polítiques bonistes que emparen la delinqüència.

Lamentablement, el cas de Girona no és aïllat. Les baralles multitudinàries entre estrangers s'han estès per diverses ciutats catalanes (Manresa, Molins de Rei, Vic, Olot, Tortosa, Sitges, Vacarisses). Es tracta d'incidents que només afecten els implicats a les baralles, però que generen una gran sensació d'inseguretat com va passar amb la baralla de Girona que va atemorir els veïns.

Auge de la violència a Catalunya

A Catalunya no només hi ha hagut un repunt de tots els delictes sinó també un increment dels delictes més greus. Com els homicidis, com testifiquen els set assassinats recents ocorreguts en menys d'una setmana.

L'auge de la violència a Catalunya té diversos factors que hi conflueixen. Un és el de les màfies i la lluita pel control del tràfic de droga, que origina aldarulls com la baralla mortal de fa uns dies a Riudellots de la Selva entre marroquins i gent de l'est. El trànsit de marihuana és el principal problema a què s'enfronten els Mossos, i ha provocat entre altres coses la proliferació d'armes de foc.

Els Mossos d'Esquadra detenint una persona

Un altre factor és el de la immigració il·legal, que fins fa poc era un tabú. Les dades oficials de la Conselleria d'Interior mostren un alt percentatge d'estrangers implicats en el repunt dels delictes a Catalunya. Això obre el debat sobre la necessitat de més controls migratoris, i l'estricta aplicació de la llei d'estrangeria per expulsar els estrangers multireincidents.

Aquest és un altre factor de la inseguretat, la multireincidència. Segons les dades de la policia, a Barcelona el 80% dels delictes són comesos per estrangers multireincidents que surten al carrer després de ser detinguts per continuar cometent robatoris i agressions. Això ha generat un clima d'impunitat favorable a la delinqüència, fins al punt que algunes zones de grans ciutats ja són territori comanxe per a la policia.

➡️ Política

Més notícies: