Imatge dels Mossos d'Esquadra amb dos vehicles a l'entrada d'una festa rave
POLÍTICA

Els Mossos desallotgen l'enèsima festa rave a Catalunya

Els Mossos van interposar 22 denúncies després d'una festa rave que es va celebrar en un espai amb fauna i flora protegida

Segueix el problema de les raves a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals van desallotjar, diumenge passat, 26 de novembre, al matí, una festa rave que va congregar unes 60 persones al recinte d'interès natural de la Serra del Catllaràs, a la comarca de l'Alt Berguedà.

És un espai amb presència d'espècies de flora i fauna protegida com és el cas del gall fer. Els Mossos d'Esquadra no van fer cap detenció i van interposar 22 denúncies per accés motoritzat.

La festa es va descobrir gràcies a diversos testimonis i veïns de la zona, que van alertar els cossos policials de l'arribada de grans vehicles amb aparells de so i llums. De fet, segons els Agents Rurals, el dispositiu de la rave estava establert per instal·lar-se durant uns quants dies.

Finalment, diumenge passat al matí, els Mossos i els Agents Rurals van poder desallotjar l'espai.

Segona rave en pocs dies a Catalunya

I és que la darrera va ser a Cervià de Ter. El cap de setmana passat, el del 18 i 19 de novembre, els Mossos d'Esquadra van desallotjar una festa rave a la localitat del Gironès. L'avís va arribar el diumenge 19 de novembre per part dels veïns de la zona.

Quan els agents van arribar al lloc de la rave, un paratge boscós de Cervià, es van trobar entre 20 i 30 cotxes fora del recinte de la festa, entre uns arbres. La música, així mateix, es podia escoltar des de fora, i els Mossos van preguntar als propietaris del terreny ia l'Ajuntament si s'havia autoritzat la festa.

En rebre la negativa, els Mossos van accedir a l'espai —en lloc d'esperar que marxés la gent— i es van emportar els equips de so. Així mateix, els agents van identificar els organitzadors de la festa.

Els Mossos, finalment, van activar diverses unitats de l'ARRO per evitar problemes d'ordre públic presumibles. La música es va aturar just quan van arribar els agents i els assistents van marxar progressivament. Al cap d'unes deu hores, els Mossos d'Esquadra ja havien desallotjat, en aquest cas, l'espai on se celebrava la festa. 

➡️ Política

Més notícies: