Muntatge amb un primer pla de Pere Aragonès amb cara seriosa i de fonde una cua d'immigrants il·legals arribats a les Canàries
POLÍTICA

La Generalitat fomenta la contractació d'immigrants il·legals amb diners públics

Vox acusa el Govern de fomentar el caos migratori que posa en risc la seguretat i la cohesió social

El Govern de la Generalitat demostra amb el problema de la immigració la mateixa manca de rumb que amb el fracàs educatiu o la crisi del camp. D'una banda, demana ajuda al Govern central per recol·locar les menes que arriben a Catalunya de manera descontrolada. Però per altra banda propicia l'efecte anomenada subvencionant la contractació d'immigrants il·legals a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquesta mateixa setmana, Vox va presentar una moció al Parlament de Catalunya sobre el “caos migratori” a Catalunya. Tot i donar pas a la votació, la presidenta del Parlament, Anna Erra, va impedir la lectura de la moció “perquè ho considero inadequat”. La formació d'Ignacio Garriga va carregar contra ERC i Junts per “amagar la realitat de Catalunya i els problemes que generen amb les seves polítiques migratòries”.

Aquesta moció advertia del risc que suposa la immigració massiva per a la seguretat, els serveis públics i la cohesió social a Catalunya. A més, Vox assenyala la hipocresia de partits com Junts, que durant anys ha fomentat la immigració il·legal i ara demana la deportació dels estrangers multireincidents. I critica el Govern d'ERC per propiciar l'efecte cridat amb diners públics.

Subvencions per contractar només immigrants irregulars

Fa temps, el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i la Fundació Formació i Treball van engegar el programa ACOL. Segons el SOC, es tracta de subvencions destinades a immigrants en situació irregular que compleixin els requisits per obtenir un permís de residència temporal”. La intenció és “fomentar la inserció sociolaboral d'un dels col·lectius més desprotegits i amb més risc d'exclusió social”.

El programa ACOL subvenciona 11 contractes dun any de durada a jornada completa per a persones amb aquests requisits. Segons la Fundació Formació i Treball, un cop finalitzat el contracte, els beneficiaris reben acompanyament per aconseguir la inserció laboral a l'empresa. El projecte subvenciona també les hores dacompanyament que realitza la persona tècnica dinserció.

El Govern incentiva així la contractació de persones en situació administrativa irregular, malgrat la incapacitat de continuar absorbint contingents d'immigrants arribats des de les Canàries i altres punts de l'estat. Sense anar més lluny, els serveis d'acolliment de menors no acompanyats estan completament desbordats. Tot i la crisi migratòria que té entre mans, el govern català continua fomentant l'arribada d'immigrants il·legals.

Les contradiccions de la gestió migratòria

Vox denuncia el model migratori fomentat per ERC i Junts a Catalunya i el PSOE a Espanya. La formació d'Ignacio Garriga demana condicionar l'entrada d'immigrants a la demanda de treball i la capacitat d'acollida. Així mateix, també ha recordat la necessitat dintegració dels nouvinguts.

En aquest sentit, consideren que cal “impedir l'entrada dels que pretenen accedir de forma il·legal i expulsar els que romanen il·legalment al país”. Vox assenyala el fracàs de l'actual model migratori, que “només ha portat fonamentalisme islàmic i guetos als barris”. Això posa en risc la cohesió social, segons la seva opinió.

L'any passat van entrar a Espanya 56.852 immigrants de manera irregular, un 82,1% més que el 2022. La majoria van arribar a les Canàries, des d'on van ser distribuïts a altres comunitats autònomes. Especialment a Catalunya, on sense anar més lluny s'esperava l'arribada d'una trentena de mena i van acabar sent més de dos mil.

➡️ Política

Més notícies: