Dues dones posant en un carrer urbà.
POLÍTICA

El colauisme es reivindica i una veïna els treu els colors

Gala Pin i Jordi Rabassa han carregat contra el pla de revitalització de Ciutat Vella presentat avui

Aquest dimecres s'ha presentat el Pacte per a Ciutat Vella per revitalitzar el districte central de Barcelona els propers deu anys. El pla consisteix en un full de ruta per fer actuacions des de l'urbanisme i l'activitat econòmica fins a la seguretat i la convivència. D'aquesta manera, el govern municipal encapçalat per Jaume Collboni posa com a prioritat del mandat la recuperació d'un espai castigat per la inseguretat, la degradació i l'incivisme.

Muntatge d'Ada Colau a l'eixample de Barcelona

El Pacte per a Ciutat Vella ha comptat amb la bel·ligerància de l'ala més radical del colauisme. Gala Pin, exregidor i diputada dels Comuns al Congrés dels Diputats, ha acusat el govern municipal de “voler impugnar les polítiques públiques dels darrers anys” i de connivència amb “els privilegis dels lobbies”.

L'exregidor, que va representar el sector més llibertari del govern d'Ada Colau, publica avui un article amb el també exregidor comuner Jordi Rabassa. Rabassa va ser, a més, exconseller de Ciutat Vella.

Gala Pin i Jordi Rabassa acusen el PSC d'aplicar un “higienisme urbà contra la mobilitat sostenible” i de “perseguir obertament la pobresa” i “prioritzar les demandes de qui no viu als barris sinó que se'n lucra”. Reconeixen que el districte pateix “les tensions de tota gran ciutat” i enumeren les “bosses de pobresa” i “els conflictes de convivència”.

Els exregidors critiquen el pacte perquè representa “les polítiques neoliberals” del govern del PSC i “evita parlar d'interculturalitat, racisme, especulació o massificació turística”. Ells posen com a prioritat la vivenda, la lluita contra el turisme massiu i un procés participatiu més democràtica per impulsar un acord de districte.

Una veïna respon a Gala Pin

La resposta més contundent ha vingut d'una veïna que va viure al Raval, al districte de Ciutat Vella, i com a tal en va patir les conseqüències: “Moltes famílies, inclosa la meva, hem hagut d'anar-nos del barri per culpa de les vostres polítiques woke. Heu deixat el barri enfonsat, ple de droga i inseguretat”.

Aquesta veïna remata dient que “no esteu vosaltres per donar lliçons a ningú”.

Carlos, un altre veí del barri, respon que “sou amb molta diferència el pitjor que li ha passat al barri en dècades”. Afirma que “tot allò que podia empitjorar ho ha fet amb vosaltres i la vostra hipocresia, i així sereu recordats”.

Tres tuits en català. El primer és de @mireclivi i diu:

És clar que l'estratègia dels Comuns, un cop decidit que no entraran al govern de Collboni, és fer una oposició dura. Això passa per boicotejar tots els plans del govern municipal, sobretot aquells que desemantelen l'anterior obra de govern. Vuit anys de colauisme que han deixat empremta especialment a districtes degradats com el de Ciutat Vella.

➡️ Política

Més notícies: