muntatge amb les fotografies de jordi Turull i Gabriel Rufián amb Pedro Sánchez de fons
POLÍTICA

Gabriel Rufián recorda a Turull qui el va treure de la presó

Nou atac entre els partits independentistes

ERC puja una marxa més en la batalla amb Junts per l'espai de l'independentisme. En ple fragor per la disputa oberta després de les eleccions municipals del 28-M, Junts i Esquerra s'embarren també a la campanya electoral del 23-J. La convocatòria d'eleccions generals ha provocat la lluita per l'hegemonia de l'espai independentista.

Les estratègies electorals estan ben definides, i la de Junts passa per caracteritzar ERC com el partit que ha renunciat a l'esperit de l'1 d'octubre i s'ha venut el PSOE a Madrid a canvi de res. ERC contraataca mostrant tots els avenços nacionals i socials aconseguits gràcies a la negociació d'Esquerra a Madrid. I Gabriel Rufián, com a líder dels republicans al Congrés, adquireix en aquesta batalla un paper fonamental.

Primer pla de Gabriel Rufián amb cara de preocupació

El partit d'Oriol Junqueras vol deixar les coses clares i llança un dard enverinat a Junts. Roger Heredia, periodista i militant d'ERC, ha defensat el paper de Gabriel Rufián recordant Jordi Turull, secretari general de Junts, que el va treure de la presó.

'Encara estarien allà'

En un article a El Temps , Heredia diu: “El secretari general de Junts, Jordi Turull, proclama que ERC a Madrid li ha regalat tot al PSOE. Gratis!, diu, qui va deixar la presó de Lledoners gràcies als indults que li van negociar, entre d'altres, Gabriel Rufián”.

El militant d'Esquerra afirma que “si fos per Quim Torra encara hi serien”, i recorda que gràcies a Rufián “Jordi Sanchez, el predecessor de Turull, també ha pogut tornar a la feina”. Igual que Clara Ponsatí, que “ha pogut tornar a trepitjar Catalunya”.

Heredia esmenta l'indult i la derogació del delicte de sedició que va permetre als líders de Junts sortir de la presó, i que “va ser negociada per Rufián i els republicans”. Defensa el “pragmatisme” davant de “l'enervació de l'estelada” i “gestos que alimenten els extrems”. I recorda que “l'autodeterminació no ha arribat”, però “tampoc pels de la confrontació, que no han obtingut res”.

Lloes a Gabriel Rufián

L'article no estalvia en elogis cap a Gabriel Rufián, atacat pels juntaires i també discutit dins del seu partit. “Rufián, el líder dels republicans a Madrid, ha donat un màster de com aconseguir grans avenços democràtics, polítics i socials”, es pot llegir al text. Destaca la reforma del Codi Penal "gràcies a la qual un referèndum no tornarà a ser mai més castigat". I les mesures socials com ara l'ingrés mínim vital o la pujada per partida doble del salari mínim interprofessional.

➡️ Política

Més notícies: