Muntatge amb imatges de Joel Joan i Gabriel Rufián amb estelades de fons

POLÍTICA

Gabriel Rufián, ara contra Joel Joan: 'És horrorós ser català'

Rufián comparteix una publicació on es diu 'pijo' a l'actor català i demostra una vegada més el seu mal rotllo amb bona part del món indepe català

Quin mal rotllo hi ha entre determinats tòtems del processisme català. Un d'ells, Gabriel Rufián, ja ens té acostumats a mostrar els seus punts de vista amagant la mà. Aprofita publicacions d'altres per compartir-les i mostrar-ne l'opinió sense embrutar-se. Ho va fer fa res amb Pepe Reina i en podríem trobar molts altres exemples.

L'últim, aquest diumenge, amb Joel Joan de protagonista. A priori haurien de ser companys de viatge, tot i que per Rufián sembla que l'actor és "un pijo de l'Eixample". El líder d'ERC a Madrid ha compartit una publicació d'un usuari amb una captura d'una entrevista que aquest cap de setmana han fet a Joel Joan a RAC1.

Fotografia de Gabriel Rufián seriós i mirant a la càmera

En un moment de l'entrevista, li pregunten a Joel Joan si s'ha “cansat de ser català”. L'actor, indepe confés i bufó de la cort a temps parcial, no es talla: "Estic cansat des del primer dia que vaig néixer. És horrorós ser català, m'encantaria ser de Càceres", assegura. "Tu saps la tranquil·litat que ha de ser aixecar-te al matí i no haver de defensar la llengua?", afegeix.

Joel Joan, doncs, considera que la gent de Càceres té menys problemes que els catalans, perquè és “molt cansat” defensar la llengua. En canvi, pensa, a Extremadura no cal que “lluitin per les coses més bàsiques”.

Doncs bé, aquesta particular percepció del que significa ser català no ha agradat a l'usuari de Twtiter '@pasiegoagresivo' -abstenir-se comentaris-. "Imagina ser un pijo de l'Eixample i pensar que ja vius no pitjor, sinó molt pitjor que un de Càceres. De Càceres! Que no tenen ni vies de tren", assegurava en una publicació que Gabriel Rufián no va dubtar a compartir.

Imatge primer pla de Joel Joan al 'Tot es mou' de TV3

Al vídeo, Joel Joan ampliava la seva teoria. Assegurava que Catalunya “és un país estressat”. "Has de lluitar això de la llengua quan vas a comprar el pa... 'No te entiendo', ' Una barra de quart ', i l'assenyales...". Segons l'actor de 'Plats Bruts', els catalans acaben canviant la llengua en les situacions que descriu perquè "és esgotador" i per evitar el conflicte, no per covardia.

El més curiós del cas és que Gabriel Rufián ha aprofitat el vídeo per criticar a Joel Joan, un dels personatges públics més crítics amb ERC. Poc profeta a la seva terra, almenys el d'ERC podrà anar a Càceres abans que a Ripoll. Sempre cal veure el got mig ple.

➡️ Política

Més notícies: