Muntatge de Silvia Orriols i Gabriel Rufian

POLÍTICA

Gabriel Rufián ja parla d'Aliança Catalana al Congrés, i li plouen els zascas

Li recorden que fa quatre anys que pacta amb el PSOE i li demanen que condemni també el feixisme islamista

ERC es troba en una situació adversa i va a la recerca desesperada del vot, encara que per fer-ho hagi de sacrificar els seus principis com el silenci al voltant de Sílvia Orriols. Els republicans, que fins ara optaven per ignorar-la, de sobte no paren de parlar-ne. Per exemple Gabriel Rufián, que ha parlat del “feixisme” a la tribuna del Congrés dels Diputats, referint-se al partit Aliança Catalana sense esmentar-ho.

“El feixisme és feixisme per més que porti una estelada com un camió al darrere. La nostra obligació és denunciar-ho i dir que no pactarem mai amb el feixisme, tot i que porti una estelada com un camió darrere”, ha dit Gabriel Rufián. Com calia esperar, les reaccions no s'han fet esperar i molts dels comentaris li recorden els seus pactes amb el PSOE o amb altres dretes catalanes.

“Porteu quatre anys pactant amb el PSOE, però mai negociareu amb feixistes, vinga ja”, diu un comentari. Hi ha qui recorda a Rufián la multa de la conselleria d'Igualtat a Sílvia Orriols, i que “el feixisme és no poder expressar opinions sota càstig de 10.001 euros”. A més, pengen una famosa foto seva amb un apoderat de Vox durant una jornada electoral a Catalunya.

ERC, l'islamisme i la por de Sílvia Orriols

Molts comentaris responen al líder d'ERC al Congrés dient que l'islamisme és feixisme i que el partit li fa el joc. “Per què Aliança Catalana és feixista”, li pregunten, “perquè us fa por i és l'única arma que teniu contra ells”. “El feixisme islàmic no el condemneu?”, insisteixen, i li recorden la imatge d'unes dones segregades dels homes per tanques de construcció en un parc de Lleida.

Les enquestes marquen un descens d'ERC, que es veuria superat pels socialistes i el partit de Puigdemont. Aliança Catalana estaria en condicions d'entrar al Parlament, i els sondejos li donen fins a tres diputats. El principal temor dels partits processistes és que Orriols s'emporti el vot de l'independentista indignat i s'endinsi en la crisi de confiança d'ERC i Junts.

➡️ Política

Més notícies: