Un home amb barba i cabell curt, vestit amb una samarreta blanca i una jaqueta blava, somriu mentre mira cap a un costat en un entorn interior.
POLÍTICA

Gabriel Rufián demana més sancions per mentir i s'emporta un zasca històrica

Recorden les 'mentides' del diputat republicà en tots aquests anys

Gabriel Rufián s'ha convertit en un dels abanderats de la veritat al Congrés dels Diputats. Recentment va proposar a Pedro Sánchez pujar les multes de difamació fins a 200.000 euros per acabar amb els mitjans que a parer seu menteixen. Avui ha tornat a penjar aquesta intervenció, en plena campanya de l'esquerra contra els suposats crits de l'extrema dreta.

Fa només unes setmanes Gabriel Rufián anomenava a Salvador Illa el candidat del 155, per al final acabar defensant la seva investidura. Tampoc fa tant que va treure pit dient que “a ERC no vam pactar ni amb carcellers ni amb espoliadors” després de la proposta dels Comuns de pactar amb el PSOE. I com oblidar la seva promesa d'estar només 18 mesos al Congrés dels Diputats, quan ja fa gairebé una dècada.

Totes aquestes mentides han estat recopilades per un compte de Twitter que retreu a Gabriel Rufián la seva proposta de sancionar: “Diu que s'haurien de començar a multar per dir mentides, que seria la solució per pensar-t'ho dues vegades abans de mentir. No hi puc estar més d'acord: per on comencem, amb caràcter retroactiu?”

En els comentaris a aquesta publicació li pregunten a Gabriel Rufián si ja han sancionat els dels cartells de l'Alzheimer o del ninot penjat. Diuen que és “una macarra de la política” i que “només té una pàtria, els diners”. Si es fes amb caràcter retroactiu, apunten, “no tindria diners per pagar els darrers dos anys, i ja no diguem els darrers vint”.

Gabriel Rufián, contra les cordes

Gabriel Rufián porta molt de temps sent disputat pels seus propis companys de partit. Recentment va sortir a la llum que a les files d'ERC estaven proposant substituir Rufián com a home fort del partit a Madrid. Molts l'assenyalen com a responsable, amb Oriol Junqueras, de l'estratègia d'acostament al PSOE que ha enfonsat el partit a Catalunya.

Ja fa molt de temps que el de Santa Coloma actua com un veritable outsider, aliè a les disputes internes ia les qüestions rellevants de la formació. Sense anar més lluny, es va mantenir al marge del debat sobre la investidura de Salvador Illa.

Però gespa com el d'avui demostren que el seu crèdit polític està esgotat.

➡️ Política

Més notícies: