Un home amb barba i cabell curt, vestit amb una samarreta blanca i una jaqueta blava, somriu mentre mira cap a un costat en un entorn interior.
POLÍTICA

Gabriel Rufián ataca Junts per la seva votació al Congrés i surt mal parat

La regulació redueix l'oferta i dispara els preus de lloguer

El 'no' de Junts a la tramitació de la llei per regular els contractes temporals de lloguer ha provocat una guerra ferotge entre l'esquerra i la dreta. El més vehement ha estat Gabriel Rufián, que ha advertit d'un acostament de Junts al PP i Vox per desnonar Pedro Sánchez de la Moncloa a favor d'Alberto Núñez Feijóo. A més, Rufián ha acusat Junts de votar en contra de la regulació dels preus del lloguer “perquè són de dretes”.

Gabriel Rufián amb camisa blanca i corbata blava assegut en una sala, amb la mà a la barbeta i expressió pensativa.

Al portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats li han plogut les crítiques després d'estirar la seva habitual demagògia. Una de les més demolidores ha estat la d'Eduard Díaz al compte de X. Ha assenyalat que “el problema de l'habitatge és d'oferta”, i que “limitar el preu del lloguer fa que molts propietaris retirin pisos del mercat, fent que l'oferta baixi i el preu pugi”.

Remata dient-li a Rufián que “el que haureu de fer en lloc de molestar els petits propietaris és construir més habitatge públic destinat al lloguer (el que porteu ignorant des de fa anys). I incautar els pisos en poder de les grans forquilles, bancs i fons voltors, però per això no teniu prou ous”.

Zasca a Rufián pels seus atacs a Junts

Junts havia anunciat la seva intenció d'abstenir-se a la votació, però finalment ha optat per un 'no' que impedeix la tramitació de la llei. El grup que lidera Míriam Nogueras ha al·legat motius de fons i de manera. De manera perquè diuen que la llei envaeix competències de Catalunya, i de fons perquè no han estat admeses les seves esmenes i consideren que la llei no soluciona el problema de l'habitatge.

Al PSOE ha assegut molt malament aquesta nova traïció d'última hora de Junts, i creuen que és deguda a la seva guerra particular amb el PSC i ERC a Catalunya. Per això Gabriel Rufián ha ressuscitat una idea que ve temps llançant, i és que Junts acabarà sumant-se al bloc de PP i Vox per enderrocar el Govern de Pedro Sánchez. Sobre això, i que Junts és la dreta, també ha rebut un gran nombre de crítiques.

A les xarxes socials es poden llegir comentaris com “ho diu com si mai no haguessin governat amb ells a Catalunya”. O “cal recordar-li que amb la ultradreta de Junts han estat ells governant durant anys a Catalunya.

També hi ha crítiques a Junts

Rufián no és l'únic que surt esquilat en tot aquest assumpte. Míriam Nogueras i Jordi Turull també han rebut de valent pels seus qüestionables arguments de per què han votat en contra. Diuen que és perquè la llei envaeix competències a Catalunya, però els han recordat que al maig van votar contra la regulació del preu del lloguer al Parlament de Catalunya.

Comença a quallar la idea que Junts s'està venjant de Pedro Sánchez per l'arribada de Salvador Illa al Govern de la Generalitat. El temor a Moncloa ara és que els de Carles Puigdemont tenssin massa la corda i s'acabi trencant.

Simple postureig? El temps ho dirà. La prova de foc seran els pressupostos del 2025, amb els quals per ara a Junts es mostren escèptics.

➡️ Política

Més notícies: