Primer pla de Jordi Aragonès mirant a càmera, somrient i vestit amb un 'traje' i corbata

POLÍTICA

Qui és Jordi Aragonès, ideòleg d'Aliança Catalana i cosí de Pere Aragonès

Anirà de número 2 per Barcelona a la llista del partit de Sílvia Orriols a les eleccions catalanes

La Sílvia Orriols és la cara visible d'Aliança Catalana. Evidentment, el partit identitari que vol irrompre al Parlament el pròxim 12 de maig té més gent al darrere. Entre ells hi ha Jordi Aragonès, fundador i considerat l'ideòleg de la formació, que serà el número 2 a la llista de Barcelona del partit liderat per l'alcaldessa de Ripoll.

Jordi Aragonès és cosí germà de l'actual president Pere Aragonès. Amb ell manté una bona relació, encara que no nega que, des que el Pere és al Palau de la Generalitat, la seva agenda li ha impedit mantenir el contacte que tenien anys enrere.

Nascut el 1993 a Pineda de Mar, Jordi Aragonès és historiador, tot i que actualment exerceix de professor de secundària en un institut públic. Ja des de jove es va interessar per la política. Cosa que ve de família. I és que, més enllà de Pere, el seu avi també va dedicar la vida a la política.

Josep Aragonès, avi del Pere i el Jordi, va ser un empresari hoteler que el 1966 es va convertir en alcalde de Pineda de Mar. Ja en la transició, va presidir el partit Reforma Democràtica de Catalunya, formació que posteriorment donaria pas a Aliança Popular de Catalunya.

Precisament, la dissolució de Reforma Democràtica de Catalunya i la creació d'Aliança Popular i el Partit Popular a terres catalanes va ser la temàtica que Jordi Aragonès va escollir per al seu treball final de màster d'Història Contemporània.

De jove, Jordi Aragonès va militar a Unió de Joves i a Unió Democràtica de Catalunya. Després d'uns anys sense militància política en cap formació, va decidir participar en la fundació d'Aliança Catalana, el partit que està cridat a ser una de les sorpreses electorals el pròxim 12 de maig.

Ideològicament, Jordi Aragonès es considera independenista, nacionalista català, conservador en l'àmbit social i liberal en l'econòmic. També és partidari d'un estricte control de fronteres, de la reindustrialització de Catalunya i no amaga el seu rebuig a l'islamisme com a doctrina política, contrària als valors occidentals.

Jordi Aragonès sent respecte per l'ideòleg conservador Steve Bannon, l'home que va portar la campanya presidencial de Donald Trump el 2016. També per Jordi Pujol, del qual n'ha estat un estudiós durant la seva vida. I entre els seus referents polítics trobem, més enllà del mateix Trump, Margaret Thatcher o Geert Wilders (guanyador de les darreres eleccions als Països Baixos).

➡️ Política

Més notícies: