Muntatge d'Alicia Sanz i Roberto Vaquero de Frente Obreroo

POLÍTICA

El Frente Obrero anuncia la seva candidatura a les eleccions catalanes

Alicia Sanz encapçalarà les llistes del partit de Roberto Vaquero als comicis que se celebraran a Catalunya el 12 de maig


A poc a poc els partits polítics es van posicionant de cara a les eleccions catalanes del proper 12 de maig. La darrera formació que ha confirmat les seves intencions de presentar-se als comicis al Parlament és el Frente Obrero, partit presidit per Roberto Vaquero.

El Frente Obrero, que es defineix com "un moviment de treballadors patriota i revolucionari", vol concórrer a les eleccions del 12 de maig amb Alicia Sanz de cap de cartell. Sanz ja va ser la cara visible del FO a les eleccions generals de l'any passant, en què la formació de Roberto Vaquero va aconseguir més de 45.000 vots, sent la segona força extraparlamentària de les que es van presentar a tot Espanya.

Amb el lema 'Defensa Catalunya, defensa Espanya, no a la islamització", el partit presidit pel col·laborador del programa Horizonte d'Iker Jiménez (Cuatro) té la intenció de presentar-se per les quatre províncies catalanes. Això sí, per fer-ho han d'aconseguir els avals necessaris, per la qual cosa hauran d'iniciar una campanya de recollida de signatures, ja que es tracta de la primera vegada que el Frente Obrero es presentaria a unes eleccions al Parlament de Catalunya.

D'aquesta manera, el Frente Obrero vol concórrer en dues eleccions en només un mes de diferència. El proper 12 de maig aspiren que les seves paperetes siguin presents als col·legis electorals a Catalunya. I el 9 de juny també es presentaran a les eleccions al Parlament Europeu.

Per als comicis a Europa, el FO presentarà com a candidat Roberto Vaquero. L'historiador i escriptor ja ha deixat enrere la inhabilitació per a càrrec públic que li va imposar la justícia després de ser condemnat per organitzar una brigada d'espanyols que es va desplaçar a Síria per combatre contra l'Estat Islàmic.

El líder del Frente Obrero ha declarat que, de cara a les eleccions al Parlament, la seva formació és “l'única opció coherent que defensa els nostres valors i la nostra identitat”. Vaquero també ha criticat els partits "que ni tan sols representen la independència", sinó que són "processistes que busquen únicament el seu benefici propi a costa de la resta d'Espanya". A més, l'historiador i escriptor també s'ha volgut desmarcar de Vox, i ha deixat clar que la seva posició és més contundent respecte al model migratori que la que té el partit de Santiago Abascal i Ignacio Garriga.

➡️ Política

Més notícies: