Fotomuntatge d'Ada Colau al capdavant i de fons la bandera de Palestina

POLÍTICA

La Flotilla de la Llibertat ni salpa i Ada Colau torna a BCN sense arribar a Gaza

Ada Colau s'ha vist obligada a tornar a Barcelona després d'endarrerir-se la marxa de la Flotilla de la Llibertat

Ada Colau ha anunciat que torna a Barcelona aquest divendres. L'exalcaldessa de la capital catalana havia decidit embarcar-se la setmana passada, amb Jaume Asens, exdiputat del Congrés, a bord de la Flotilla de la Llibertat.

Es tractava d'un conjunt de tres embarcacions que pretenia salpar aquesta setmana des d'Istanbul fins a Palestina i trencar el bloqueig sobre Gaza.

Tot i que, pel que es veu, no ha pogut ser, i, després d'endarrerir-se la marxa de la Flotilla de la Llibertat, Ada Colau i Jaume Asens tornaran a Barcelona des de Turquia, com ha declarat Jéssica Albiach.

Ada Colau torna a Barcelona sense arribar a Gaza

Sembla que les coses no han funcionat tan bé per a Ada Colau i Jaume Asens. El 18 d'abril passat, tots dos decidien, juntament amb altres polítics, activistes i periodistes, embarcar-se a l'anomenada Flotilla de la Llibertat.

L'objectiu era salpar en una "missió d'emergència" des de Turquia cap a Palestina per trencar el bloqueig sobre Gaza, com anunciaven amb una imatge amb tota la delegació catalana de la Flotilla de la Llibertat aguantant una bandera de Palestina a l'aeroport del Prat.

Tot i això, Ada Colau s'ha vist obligada a tornar a Barcelona després de diversos endarreriments a la sortida de les tres embarcacions, que no han aconseguit ni sortir de Turquia en una setmana. Per aquesta raó, aquest divendres, 26 d'abril, l'exalcaldessa de Barcelona acabarà tornant a la capital catalana després d''avortar-se la missió' a Palestina.

Fotografia d'Ada Colau i Jaume Asens a l'Aeroport del Prat amb la bandera de Palestina

La Flotilla de la Llibertat d'Ada Colau no ha salpat

Ada Colau no ha pogut anar a bord de la Flotilla de la Llibertat. Segons confirmava Jéssica Albiach, candidata per Comuns Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig, va ser aquest dijous a la nit quan els van informar d'"un nou endarreriment", de manera que l'exalcaldessa i Jaume Asens decidien 'avortar missió' i tornar a Barcelona davant els "impediments i obstacles" a la Flotilla de la Llibertat.

Tot i això, no han descartat embarcar-se de nou "si hi ha una data ferma i tancada". I és que, segons han declarat, la missió és “importantíssima i clau per a les persones de Palestina”.

➡️ Política

Més notícies: