Un grup de persones somrients posant juntes, algunes sostenint una pancarta que diu "FREEDOM FOR CATALONIA" i una bandera al fons.
POLÍTICA

Fins i tot els indepes critiquen el retorn dels fugats a Catalunya

Les xarxes esclaten contra el 'circ' i la 'pantomima' dels que 'vivien a Suïssa a cos de rei'

La premsa processista, pública i subvencionada, ha obert l'ampolla de xampany per celebrar l'entrada a Catalunya de Marta Rovira i Ruben Wagensberg. TV3 i els digitals afins fan avui un seguiment especial de la seva arribada a terres catalanes, en una nova banalització de l'exili que deixa en evidència una cosa: el distanciament cada vegada més gran entre el processisme mediàtic i institucional i les bases independentistes.

La pomposa posada en escena de l'arribada dels exiliats i el cobriment mediàtic estan sent molt criticats a les xarxes. Fins i tot els mateixos independentistes han mostrat la seva vergonya i la seva indignació per l'espectacle retransmès en directe.

Un grup de persones posant amb banderes i un cartell que diu “Freedom for Catalonia” davant d'una estructura monumental amb tres arcs grans.

“Que deixin de fer el ridícul, que ens estan fent passar vergonya a tots”, afirma un comentari a la notícia dels Matins de TV3 a X. “Espectacle lamentable”, és una de les definicions que millor resumeix el sentir dels catalans . Però també indignació per la vida que han portat a Suïssa Marta Rovira i, sobretot, Wagensberg, que seguia cobrant el sou íntegre de diputat sense anar-hi a treballar.

'Supòsits exiliats' i 'traïdors'

Fins i tot un cèlebre independentista com Santiago Espot ha carregat durament per l'espectacle donat pels "supòsits exiliats". En aquest cas, s'ha fixat a la bandera palestina que onejava a la Porta dels Països Catalans: "Què pinta aquí", es pregunta, "allà ells si volen vincular-se d'una manera o altra als sàdics de Hamàs".

Un altre compte independentista recorda les llàgrimes de Marta Rovira dient “lluitarem fins al final”, i llança una interessant reflexió: “Avui torna Marta Rovira i no és una victòria sinó una rendició, prepareu les crispetes perquè la pantomima està novament servida”. Són molts els independentistes que temen que tot això sigui un nou engany d'ERC per aplanar el terreny per al pacte amb Salvador Illa.

Aquesta notícia de la televisió pública catalana ja ha suscitat més de cent comentaris de catalans indignats. Uns missatges que demostren que el processisme està liquidat i el cansament de les bases amb els seus dirigents.

"Sóc l'únic que troba fastigós i ofensiu tot el circ que està muntant ERC?", diu un. “Quins pesats, que no tornen de Tanzània, que tornen de viure a cos de rei a Suïssa”, afirma un altre, mentre hi ha qui observa que “hi ha 40 persones i 300 periodistes”.

L'abraçada entre Junqueras i Rovira

El colofó de la comèdia ha estat l'abraçada entre Oriol Junqueras i Marta Rovira, en ple enfrontament pel control del partit. "Tots feu molta pena", "cuida la teva esquena" o "tots els processistes sou una banda de farsants" són només alguns dels comentaris criticant els dirigents d'ERC. Els anomenen “Mandela de pacotilla” i afirmen que “per culpa vostra he deixat de ser independentista”.

Un altre insigne independentista, Fredi Bentanachs, és especialment dur: "Traïdors mentiders fatxes al servei del 155", els anomena, "no anireu a Roma per la penitència, a cada porc li arriba el seu sammartí".

➡️ Política

Més notícies: