Un carrer concorregut amb persones creuant i un cercle vermell desenfocat en primer pla.
POLÍTICA

Barcelona en una imatge: la foto que reflecteix la degradació de Catalunya

La capital de Catalunya experimenta canvis socials que moltes vegades són contradictoris

D'un temps ençà, Barcelona està en una cruïlla de camins que la converteixen per bé i per mal en una ciutat interessant.

Capital internacional, Barcelona és una de les portes de Catalunya i Espanya a tot el món. Això es tradueix en un nivell elevat de turisme que ara comença a ser un problema prioritari per a la ciutadania. Ara bé, es tracta d'un problema de difícil arranjament perquè, com és sabut, la ciutat en viu del turisme.

Alhora, Barcelona sintetitza gairebé tots els corrents polítics i socials que estan modificant Europa a marxes forçades.

Amb una forta tendència al progressisme urbanita, la ciutat descreu cada cop més de les solucions progressistes. El motiu per això no és altre que la decadència de la ciutat en assumptes com la inseguretat. Segons les dades policials, la inseguretat presenta a més una relació amb la immigració en la mesura que vuit de cada deu detinguts a Barcelona són estrangers.

Una imatge val més que mil paraules

I ara ens trobem en un moment en què les dues tendències (turisme i inseguretat) convergeixen. Molts deuen haver vist les imatges de protestes contra el turisme i, alhora, la polèmica pel repartiment de 'menes'.

Una imatge que circula per xarxes i que s'ha fet viral sintetitza amb una eficàcia enorme el clima social que hi ha a Barcelona:

Turist go home i Refugees welcome: tots dos eslògans al mateix temps i a la mateixa ciutat. És a dir, buidar la ciutat dels uns per omplir-la dels altres. Aquesta mena de conflictes entre corrents ideològics són plenament característics dels canvis de pes que viuen les grans ciutats europees.

Per la resta, la publicació d'aquesta imatge s'ha omplert de comentaris per part dels usuaris. Molts insisteixen que Barcelona ja no és el que era i que ara és una ciutat decebedora. “Ja no és el que vam conèixer alguna vegada”, “Què et van fer Barcelona, què et van fer...”

➡️ Política

Més notícies: