Muntatge de Pol i Tomàs Molina
POLÍTICA

El fill de Tomàs Molina esclata contra la direcció d'ERC: 'És terrible'

Critica amb molta duresa la intenció dels republicans d'entrar a l'ajuntament de Jaume Collboni

Com el seu pare, Pol Molina Grífols és físic i una persona força polititzada. Ara, ha fet una publicació en xarxes socials referint-se a les informacions aparegudes a la premsa i que asseguren que ERC maniobra a tota la velocitat per entrar al govern municipal de Barcelona. Pol Molina ho ha criticat amb contundència i s'ha mostrat molt decebut davant d'aquesta possibilitat. "No tinc paraules per descriure aquest moviment absolutament indegut per part d´ERC".

Paguetes, cadires, col·locats

Segons informa El País, la delegació barcelonina d'ERC i el grup municipal del partit volen entrar a l'ajuntament de Collboni i fer-ho com més aviat millor. La maniobra és la clàssica. Els interessats a entrar al consistori convocaran les bases del partit per votar la decisió, potser dijous que ve.

Aquest acord entre republicans i socialistes es va signar al març, però l'avançament electoral de les autonòmiques el va aturar. Si s'aprova, ERC tindria dos tinents d'alcalde i tres dels deu districtes. Amb el futur del partit a l'aire, la delegació de Barcelona maniobra amb velocitat per mantenir alguna quota de poder.

Davant d'això, el fill de Tomàs Molina, Pol Molina, s'ha mostrat molt indignat. “Illa i Collboni són la representació del PSC més de dretes i espanyolista de la història de Catalunya”.

Segons Pol Molina, el motiu de fons perquè ERC vulgui entrar a l'ajuntament és exclusivament els càrrecs. Amb força amargor, assenyala que “però si s'arriba a consumar el pacte voldrà dir que les crítiques de paguetes, de cadiretes, de col·locats que ens fan constantment seria certa”. I és que, de fet, ell mateix diu que “l'única explicació és tenir accés als assessors”.

Com és habitual, l'Ajuntament de Barcelona és un bon termòmetre de Generalitat. Amb la desfeta electoral d'ahir a les europees i les nul·les perspectives electorals, aquesta classe de maniobres suggereixen que ERC s'inclina pel tripartit. Amb l'elecció d'avui de la Mesa, podrem confirmar si aquesta és l'opció més viable per fer president Illa.

➡️ Política

Més notícies: