Pla mitjà de Dolors Feliu a la manifestació de l'11 de setembre de 2023 subjectant una pancarta blava i alçant el seu braç dret fent el senyal de les 4 barres de la senyera amb els dits
POLÍTICA

Fiasco de l'ANC a la seva última protesta

L'entitat que presideix Dolors Feliu reuneix cinquanta manifestants

L'ANC sembla entestada a col·leccionar punxades. Després de la baixa participació a la Diada independentista de l'11 de Setembre, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha viscut una altra decepció aquest mateix divendres. Tot just unes desenes de persones han anat a la concentració convocada avui a Barcelona.

L'entitat radical presidida per Dolors Feliu havia convocat una concentració per rebre els ministres de Transports de la UE. Volia “deixar clar que l'única via és la independència”. Tot i això, la imatge donada finalment no ha estat la més desitjada.

Tot just una cinquantena de radicals s'han citat a les portes de l'Hospital de Sant Pau en un nou fiasco de l'ANC. Fa temps que l'entitat va abandonar la transversalitat per una intransigència que genera divisió i desafecció. Tot i així no es rendeixen i ja miren les properes mobilitzacions de l'1 d'octubre.

Un grapat d'estelades i pancartes

Unes desenes de manifestacions han exhibit estelades i pancartes proferint consignes i càntics independentistes. Entre les reivindicacions destaca la manca d'inversions en infraestructures a Catalunya. Un tema molt actual a causa de les negociacions dels partits independentistes amb el Gobierno de España.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha posat precisament l'accent a la suposada infrainversió de l'Estat a Catalunya. Considera que la celebració de la reunió a Barcelona sembla una provocació. "Només volen mostrar que Catalunya és Espanya, mentre que l'Estat espanyol maltracta els catalans en matèria de transport", ha afirmat.

Per a la presidenta de l'ANC, la manca d'inversions només se soluciona amb la independència de Catalunya. Ha posat com a exemple l'estat del servei de Rodalies a la regió i el sistema radial de l'alta velocitat ja que tots els trens passen per Madrid.

Pocs però sorollosos

La presidenta de l'ANC s'ha excusat quan li han preguntat per què hi havia tan poques persones. Diu que la convocatòria va ser a última hora i això ha dificultat l'assistència. La realitat és que l'Assemblea ja no té la capacitat d´atracció que fa uns anys.

Això sí, els pocs que hi havia eren molt sorollosos i han hagut de ser vigilats de prop per la policia. Els agents han impedit que tallessin el carrer, mentre se sentien càntics com “en diuen democràcia i no ho és”. Fins i tot n'hi havia algun de disfressat de peix, amb el missatge “ni tard ni com a sardines”.

➡️ Política

Més notícies: