Muntatge manifestació independentista i Carles Puigdemont
POLÍTICA

L'independentisme radical es conjura amb Puigdemont l'1-O

L'ANC i el Consell de la República criden a la unitat

Després de la punxada de la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), entitat radical afí a Puigdemont, convoca una altra manifestació unitària l'1 d'octubre a Barcelona. Aquest cop ho farà amb Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis Independentistes (AMI), la Intersindical i el Consell de la República. A l'acte intervindran els líders de les entitats, i també Carles Puigdemont.

L'expresident serà protagonista en un acte que sembla haver estat convocat per reforçar el seu lideratge davant les negociacions amb el PSOE. Puigdemont intervindrà telemàticament davant de les entitats que aposten per la via unilateral. En canvi, no hi haurà representants de l'independentisme moderat.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

És curiós que les entitats que divideixen el moviment independentista convoquin aquesta manifestació cridant a la “unitat”. Cal recordar que l'any passat van escridassar sense pietat l'expresidenta del Parlament i de l'ANC, Carme Forcadell. Tota una exhibició de transversalitat i pluralisme.

Fer efectiu el mandat de l'1-O

A l'acte parlarà Dolors Feliu, la presidenta de l'ANC partidària de declarar la independència unilateral un cop s'aprovi l'amnistia. També va amenaçar amb una llista cívica a les pròximes eleccions si els partits no declaren la independència. Feliu ha estat sempre afí al sector radical de Junts.

També prendrà la paraula Xavier Antich, president d'Òmnium, que veu l'amnistia com una legitimació indirecta del referèndum de l'1 d'octubre del 2017. La seva idea s'acosta a la de Dolors Feliu: l'única tasca dels partits independentistes és fer efectiu el mandat de l'1-O.

L'Associació de Municipis Independentistes i la Intersindical també secunden l'acte sota el lema “Defensem l'1 d'octubre”. Cal recordar que Carles Puigdemont també va ser president de l'AMI. Pel que fa a la Intersindical, és presidida per Carles Sastre, exmilitant de l'Exèrcit Popular Català i de Terra Lliure.

Pletesia a Puigdemont

La convocatòria porta el segell del Consell de la República, el xiringuito de Puigdemont que margina qualsevol corrent que s'oposi als seus postulats. Segons Antoni Castellà, diputat de Junts i membre del Consell, “les entitats volem reafirmar que hi ha unitat i que treballem conjuntament”.

Tot i l'evident biaix ideològic, criden tota la ciutadania, tots els partits i institucions, a participar de l'acte. La seva intenció és aprofitar la debilitat de l'Estat per pressionar el Govern espanyol i avançar cap a l'amnistia i l'autodeterminació. El Consell vol demostrar la força unitària de l'independentisme l'1-O.

En realitat, és una oportunitat d'or per destacar el lideratge de Puigdemont davant del de Junqueras i Aragonès en les negociacions amb el PSOE. Esquerra ja va ser objecte durant la Diada de les ires de l'independentisme radical manejat per Puigdemont. Ara volen convertir l'1-O en un nou aquelarre.

➡️ Política

Més notícies: