Imatge de la casa okupada La Ruïna al barri de la Bonanova de Barcelona
POLÍTICA

Festa a La Bonanova

Les dues cases okupades seran desallotjades en dies

El seny arriba a La Bonanova. Un jutge de Barcelona ha ordenat que els okupes hagin d'abandonar la casa 'La Ruïna', situada a la plaça Bonanova. Si no ho fan en un període de dies, seran desallotjats per la policia.

D'aquesta manera, el jutge dóna la raó a la Sareb, propietària de més de la meitat de l'edifici. Els okupes havien demanat paralitzar el procés judicial fins que se'ls oferís lloguer social. El jutge, però, no ho ha tingut en compte i ha ordenat el desallotjament.

Al costat de 'La Ruïna' hi ha l'altre edifici okupat, 'El Kubo', que també és de la Sareb. El passat març, el poder judicial ja va ordenar el desallotjament d'aquest segon, però la policia no ho va fer per “falta de mesures de seguretat”. Amb la nova ordre del jutge, els dos edificis seran desallotjats conjuntament.

El jutge ha estat clar: Els okupes no han “acreditat que es compleixin els requisits establerts per la llei” per sol·licitar lloguer social. A més, diu que a 'La Ruïna' hi ha hagut “clarament” una “pertorbació en la possessió de la finca".

Tot fa pensar que abans d'arribar a Sant Joan els dos edificis seran desallotjats pels Mossos d'Esquadra.