Escena d?un operatiu policial dels Mossos d?Esquadra amb un cotxe patrulla i una barrera de seguretat, al costat del logotip de RAC1.
POLÍTICA

Ferotges crítiques a RAC1 per una entrevista sobre l'auge de la inseguretat a Catalunya

El discurs oficial intenta desdibuixar (una altra vegada) la realitat social que es viu a Catalunya

Els apunyalaments acaparen part de l'atenció mediàtica a Catalunya. De fet, s'han obert comptes a xarxes socials, com l'Apunyalòmetre, que s'han fet virals en molt poc temps. Es tracta d'un rànquing que, com si fos una competició de futbol, ordena les ciutats catalanes per nombre d'apunyalaments.

Com han explicat els seus creadors, és un compte d'humor negre destinat a evidenciar el problema d'inseguretat que hi ha a Catalunya. I, certament, la realitat que reflecteix l'Apunyalòmetre no és ni de bon tros graciosa.

Segons la darrera actualització, Barcelona està en primer lloc amb vuit apunyalaments. El segueixen Calafell (4) i Badalona (3):

Per part seva, els mitjans oficialistes intenten relativitzar al màxim el problema per evitar l'alarma social. Entre aquests mitjans, destaca TV3 o RAC1, que ja són habituals del matís quan es tracta del problema de la inseguretat

La ràdio pública catalana s'ha fet ara viral per una notícia que desdibuixa (una altra vegada) el problema dels apunyalaments: “Crec que no hi ha motius per estar preocupats”.

No n'hi ha per tant

Ahir, el programa de TV3 Versió estiu, de Pere Mas, es feia ressò de l'alarma social amb els apunyalaments. “Per abordar aquesta qüestió i saber si ens hem de preocupar”, diu RAC1, es van posar en contacte amb un expert en la matèria, l'advocat (i assessor de Justícia al Congrés dels Diputats), Xavier Muñoz.

L'opinió de l'advocat? Que no n'hi ha per tant. "No crec que les estadístiques reflecteixin una situació d'inseguretat que cridi o recomani a la ciutadania preocupar-se per aquesta qüestió".

Aquesta publicació de RAC1 s'ha omplert de comentaris que han criticat amb duresa la línia editorial del mitjà. Res de nou en realitat. Les xarxes socials són territori comanxe per al discurs oficialista.

“A partir de quina xifra ens hem de preocupar?”, “Si apunyalen menors i gent gran, ens podem començar a preocupar o tampoc?”, preguntaven els usuaris. Altres s'apuntaven a l'humor. “Sabeu aquest anunci de “9 de cada 10 dentistes recomana...”? Doncs RAC1 sempre entrevista el que falta”.

I és que, alhora que el poder mediàtic intenta imposar aquest relat, les dades municipals mostren que, per exemple, la inseguretat és la primera preocupació dels barcelonins.

➡️ Política

Més notícies: