Carles Puigdemont amb ulleres i vestit fosc mirant cap a la dreta amb un cel blau i núvols de fons.
POLÍTICA

A Carles Puigdemont li entra la por i no s'atreveix a moure's de Waterloo

El líder de Junts evita assistir a un acte a França 'per motius de seguretat'

Després de la nova fuga a Waterloo, fa gairebé dues setmanes, en finalitzar un acte a Barcelona, a Carles Puigdemont li ha tornat a entrar la por. Aquest dilluns estava prevista la seva assistència en un acte celebrat al sud de França, però va evitar fer acte de presència "per motius de seguretat".

Cada estiu, a Prada (Conflent) se celebra la Universitat Catalana d'Estiu, on habitualment assisteixen diferents personalitats polítiques del catalanisme. Aquest any estava previst que el líder de Junts assistís a l'acte, però va preferir no arriscar-se i quedar-se a Waterloo.

Els motius pels quals Carles Puigdemont no va assistir a l'acte a Prades

Tot i que "havia comentat fa uns mesos" que assistiria a Prades "de forma presencial", finalment Puigdemont es va limitar a intervenir amb un vídeo gravat. "Per motius de seguretat he vist que era més prudent no venir", va assegurar l'expresident de la Generalitat.

L'expresident, Carles Puigdemont, en arribar al Parlament Europeu

Carles Puigdemont no es va atrevir a viatjar fins a França, bàsicament, per por a ser detingut. Actualment, el líder de Junts ja no gaudeix de cap mena d'immunitat per ser europarlamentari -perquè ja no ho és-. Aquest escenari fa que ja no pugui viatjar per tota la Unió Europa amb la tranquil·litat que ho feia fins ara.

És cert que, ara com ara, el jutge Pablo Llarena no ha emès cap ordre de detenció europea contra ell. Tot i això, el magistrat sí que té activada l'ordre de detenció a escala estatal perquè considera que l'amnistia no cobreix el delicte de malversació pel qual se'l persegueix. En qualsevol moment, doncs, Llarena podria reactivar l'euroordre. Si ho fes estant Puigdemont a França, l'expresident estaria en risc que la policia francesa el pogués arrestar.

Carles Puigdemont, assegut, parlant en una roda de premsa al costat de Gonzalo Boye que posa cara seriosa i ajunta els seus palmells davant seu fent el gest de resar

Davant d'aquest escenari, el líder de Junts ha preferit ser prudent. El "valent president legítim" (sic) no se l'ha volgut jugar i ha preferit quedar-se a Waterloo. Encara que així tornés a incomplir la seva paraula d'assistir a la Universitat Catalana d'Estiu.

Cal tenir en compte que, a més, aquest dilluns la defensa de Carles Puigdemont va decidir passar a l'atac i denunciar davant del Consell General del Poder Judicial el jutge Llarena. L'expresident i el seu advocat, Gonzalo Boye, consideren "injustificat" el "retard" en la tramitació dels recursos que van presentar relacionats amb la llei d'amnistia i la decisió del jutge de no aplicar-li. Segons van publicar diversos mitjans, aquesta denúncia podria ser només un pas més en l'estratègia que tenia al cap el líder de Junts d'acabar denunciant el magistrat per prevaricació.

➡️ Política

Més notícies: