Així vol eliminar Barcelona les sospitoses botigues de mòbils a Ciutat Vella
L'Ajuntament ja va aprovar la suspensió de noves llicències, però ara vol anar un pas més enllà
No són pocs els que fa temps que qüestionen la viabilitat de segons quines botigues al centre de Barcelona. És un dels grans enigmes respecte a aquests negocis, diguem-ne sospitosos, al districte de Ciutat Vella. Com poden ser rendibles els establiments de carcasses de mòbils, souvenirs o tractament d'ungles en unes de les zones més cares de la capital catalana?
Un dels que s'ho pregunta és, precisament, el mateix Ajuntament. "Jo voldria que m'expliquessin com es poden pagar els lloguers de 5.000 euros al carrer Comptal o al carrer Santa Anna venent carcasses de mòbils", qüestionava fa uns dies Albert Batlle, regidor de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona en una entrevista a l'ACN. Des de fa temps, el consistori ha posat al punt de mira aquestes sospitoses botigues.
A començaments de juliol, l'Ajuntament de la capital catalana ja va aprovar la suspensió de noves llicències comercials per a aquest tipus de negocis. Els coneguts com a 'growshops', botigues de carcasses i accessoris de mòbils, salons de manicura i pedicura i botigues de souvenirs van ser objecte d'aquesta regulació. Tot i això, ara el consistori vol anar un pas més enllà.
I és que suspendre noves llicències evita precisament això: que no s'obrin noves botigues. Però què passa amb les que ja estan actives? Albert Batlle ho explicava sense embuts en aquesta entrevista a l'Agència Catalana de Notícies. "Demanem també la implicació de, per exemple, de l'Agència Tributària", revelava. La implicació d'Hisenda ajudaria a descobrir si hi ha quelcom d'il·lícit en l'activitat econòmica d'aquests establiments.
L'objectiu de l'ofensiva contra aquestes botigues és "eliminar" aquest tipus de negoci que "no aporta res" a la ciutat. "Quina aportació tenen les botigues de carcasses de mòbils?", es pregunta. "Hem de potenciar les activitats que considerem que són necessàries", explicava Albert Batlle.
L'Ajuntament de Jaume Collboni té previst donar-se dos anys de marge per veure com regulen totes aquestes activitats. I és que consideren que aquesta zona tensionada de Barcelona ha arribat al límit i aquest tipus d'establiments serien, en gran part, els culpables. "En certa manera hi ha hagut un punt i a part i una certa degradació d'unes parts de Ciutat Vella i es tracta de recuperar-ho", assenyala Albert Batlle.
Posar fi a aquests negocis és una de les metes del govern de Jaume Collboni, que es pregunta què hi ha darrere d'aquestes botigues que “no aporten” res a la ciutat i que han guanyat terreny al comerç local a aquesta zona de la ciutat.
Més notícies: