El líder del PP Alberto Nuñez Feijoo en un acte del PP
POLÍTICA

Feijóo es deixa estimar pels empresaris catalans

“Estic orgullós d'estar aquí amb vosaltres”

Alberto Núñez Feijóo ha estat el gran protagonista de les Jornades del Cercle d'Economia de Catalunya. I no és d'estranyar. És una de les persones més buscades a Espanya després de l'avançament electoral. Les enquestes l'assenyalen com el més ben situat per convertir-se en el proper president del Govern d'Espanya, sobretot després dels resultats de diumenge.

De fet, Pedro Sánchez havia de ser l'encarregat de tancar les jornades, però finalment va evitar assistir-hi. Així que ha deixat el camí obert a Feijóo, que va saber articular un discurs de centralitat que ha agradat molt als empresaris catalans. "Un líder no s'ha d'amagar, ha de donar cara. Estic orgullós d'estar aquí amb vosaltres”, va dir Feijóo, en una actitud molt diferent, per exemple, de la de Rajoy.

“Tenim l'oportunitat de triar entre una política frívola i voluble, o obrir una nova etapa de solidesa i qualitat democràtica. I vull que Catalunya sigui clau en això”, segons el líder del PP.

Fins ara, les eleccions municipals han ajudat els populars a recuperar una mica de múscul a Catalunya, però això no és suficient per a Feijóo. Espero ser un partit de govern a Catalunya. És el nostre objectiu que els ciutadans vegin el PP com un partit útil, com la resposta als seus problemes”.

El discurs del candidat popular a la presidència també ha incidit en la seva recepta econòmica: superar la inflació i reduir un deute públic de 40.000 milions d'euros. Per a això, és fonamental, segons ell, “superar la confrontació territorial i política, per recuperar l'estabilitat que requereix la recuperació econòmica”.

Alberto Núñez Feijóo també vol una administració més àgil, amb una estructura simplificada i amb una política fiscal que permeti “atreure inversors”. I parlant d'impostos, segons el líder del PP, els catalans són “autèntics patriotes” pels impostos que paguen. I s'ha atrevit a anomenar injust l'impost sobre el patrimoni. Si guanya, s'eliminarà l'impost estatal i es discutirà l'harmonització autonòmica.