Muntatge amb dos primers plans d'Alberto Núñes Feijóo amb cara seriosa i Santiago Abascal somrient
POLÍTICA

Feijóo pren les regnes i Abascal es desmarca

L'oposició es divideix per l'estratègia que cal seguir davant de Sánchez

Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal es distancien encara més. El líder dels populars ha agafat les regnes de líder institucional de l'oposició en acceptar una reunió amb el president del Govern. El dirigent de Vox segueix amb la seva estratègia d'oposició dura i retreu Feijóo que legitimi Pedro Sánchez.

A la sessió d'aquest matí, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha ofert “diàleg” a Feijóo “com vulgui, on vulgui i sobre el que vulgui”. El líder de l'oposició ha acceptat una reunió “al Congrés, sense intermediaris i amb ordre del dia”. Feijóo avança així en el pla d'exercir una oposició responsable.

Cosa que a Vox segueix sent vist com una rendició davant els plans de Pedro Sánchez i els independentistes. Santiago Abascal ha criticat "la manca de decisió a l´hora d´exercir l´oposició". El líder ultradretà acusa el dels populars de “legitimar les accions de Sánchez al reunir-se amb ell”.

Oposició dividida

Al PP són conscients de la gravetat del moment, però creuen que és més eficaç exercir una oposició responsable de tall institucional. Prefereixen combatre els plans de Pedro Sánchez utilitzant els ressorts institucionals. Això inclou el Congrés, el Senat i el poder judicial.

Muntatge amb un pla mitjà curt de Santiago Abascal amb cara seriosa i un altre d'Alberto Nuñez Feijóo somrient

Vox, en canvi, vol disputar al PP el paper de líder de l'oposició pujant el to i la gesticulació. Abascal sap que no pot competir amb Feijóo a nivell institucional, pel pes que tenen els populars. Però, en canvi, creu que la seva formació està en disposició de capitalitzar la indignació dels espanyols.

Les diferents estratègies allunyen els dos partits de la dreta i divideixen l'oposició. Si Vox acusa els populars de legitimar el “cop” de Sánchez, el PP acusa els d'Abascal de donar oxigen al Govern amb els seus exabruptes. La falta d'unitat acaba beneficiant el Govern de Pedro Sánchez, de moment poc preocupat per l'oposició.

Reunió Sánchez-Feijóo

Finalment, Feijóo i Sánchez es reuniran divendres que ve amb un ordre del dia imposat pels populars. El líder de l'oposició vol parlar de l'amnistia, el deteriorament de les institucions, les acusacions als jutges i la moció de censura a Pamplona. El PSOE insistirà en la renovació del Consell del Poder Judicial, la reforma de l'article 49 de la Constitució i l'impuls d'un nou sistema de finançament autonòmic.

Mentre Feijóo intenta fer-se fort al Congrés, Abascal segueix en el seu interès de capitalitzar el descontentament al carrer. A més, el líder de Vox ha fet una minigira internacional que l'ha portat a Argentina i Itàlia, ia reunir-se amb Elon Musk. Així, vol donar la imatge de sumar-se a l'onada consevradora que recorre el món.

➡️ Política

Més notícies: