Fotomuntatge amb una imatge de fons d'okupa a Barcelona i al capdavant una rodona vermella amb la manifestació de les Borges Blanques

POLÍTICA

Una família okupa 41 pisos d'un bloc i esclata la delinqüència en un poble català

Els veïns de les Borges Blanques s'han manifestat aquest dimecres al migdia davant de l'oficina de La Caixa


Els veïns de les Borges Blanques, a Lleida, han dit prou. Aquest dimecres, 22 de maig, unes 200 persones al migdia s'han concentrat davant de l'oficina de CaixaBank per protestar contra l'okupació de diversos pisos, propietat de l'entitat bancària.

Es tracta d'una problemàtica que ha anat augmentant els darrers anys, i que ha provocat una onada de delinqüència i d'inseguretat a la capital de les Garrigues.

Per aquest motiu, els veïns demanen que es desallotgi una família d'ètnia gitana de 50 membres, que, des del gener passat, okupa de manera il·legal 41 pisos del bloc de La Caixa.

Indignació veïnal a les Borges Blanques per l'okupació de 41 habitatges

Els veïns de les Borges Blanques s'han manifestat aquest dimecres després de l'okupació de 41 pisos d'un bloc propietat de CaixaBank per part d'una família de 50 membres.

La concentració, que ha tingut lloc al voltant de les 13:00 del migdia davant l'oficina de La Caixa al municipi, a l'avinguda Santiago Rusiñol, ha comptat amb la presència de Mossos d'Esquadra i Policia Local.

Els veïns, amb la manifestació, han volgut traslladar la seva indignació i reclamen que es posi fi a l'okupació, que provoca, alhora, una gran inseguretat al municipi des de fa uns quants mesos. De fet, el cap de setmana passat van aparèixer dos vehicles robats completament calcinats.

Per aquesta raó, han interpel·lat l'alcalde de les Borges Blanques perquè els ofereixi solucions, i han assegurat que es concentraran cada setmana fins que no es procedeixi al desallotjament.

Foto d'una manifestació veïnal en contra dels okupes a les Borges Blanques

Els okupes, una família de 50 persones

Tot va començar el mes de gener passat, després que una família d'ètnia gitana de 50 membres, amb un historial de delinqüència darrere, fins i tot un crim, fos desterrada de Tarragona, i acabés a les Borges Blanques. Allà, van okupar 41 pisos d'un bloc, dels 50 que són propietat de La Caixa.

L'alcalde de les Borges Blanques, Josep Ramon Farran, ja ha declarat que, des de l'ajuntament, entenen "perfectament" la indignació dels veïns.

A més, ha confirmat que s'han iniciat converses amb la immobiliària de CaixaBank per "compartir una mateixa visió" i que puguin adquirir l'edifici. I és que una via per solucionar el conflicte seria que el bloc passés a ser de propietat pública.

➡️ Política

Més notícies: