Primer pla de Jaume Asens amb cara de parar atenció a la sala de premsa del Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Els Comuns s'enreden amb el Hard Rock

El gir de 180 graus del partit de Jèssica Albiach provoca una onada de crítiques, fins i tot dels seus propis votants


“Els programes[electorals]no es poden convertir en taules de Moisès inamovibles.[...]Estic convençut que nosaltres serem capaços de flexibilitzar les nostres posicions”. Així es referia Jaume Asens a la posició dels Comuns sobre el Hard Rock i les negociacions amb el PSC per a la investidura de Salvador Illa. Unes declaracions que han generat molta polèmica entre rivals polítics i també entre els mateixos votants del partit de Jèssica Albiach.

Deixar de considerar el Hard Rock una línia vermella per arribar a un pacte amb els socialistes ha generat malestar entre la base de votants dels Comuns. Al llarg del dia, diverses persones que el 12-M van dipositar la papereta de la formació de Jèssica Albiach han alçat la veu per criticar aquest gir de 180 graus de la formació.

Sobretot, perquè la qüestió del Hard Rock no només va ser el detonant perquè Pere Aragonès avancés les eleccions (després del seu 'no' als pressupostos), sinó que es va convertir en l'eix central de la campanya del partit de Jaume Asens i companyia.

"És un greu error i una falta de respecte a la gent que us ha fet confiança", deia un usuari a X que el 12-M mostrava amb orgull la papereta dels Comuns a l'hora d'anar a votar. “Alguns hem llençat el vot a les escombraries. Quina vergonya contribuir així a la desafecció política”, deia un altre votant del partit de Jèssica Albiach.

Jessica Albiach en un míting d'En Comú Podem

“Si els nostres vots no serveixen per frenar el Hard Rock serà la darrera vegada que us votem”, expressava un altre votant d'Albiach. També PereJP, molt actiu en xarxes, del món dels Comuns i que va arribar a treballar per a Iniciativa per Catalunya, es preguntava “llavors, per què vam anar a eleccions”.

El canvi de direcció pres per la marca catalana de Sumar també ha generat moltes crítiques a la plataforma contrària al macroprojecte del Camp de Tarragona. “Heu trigat 10 dies a renunciar al compromís d'oposar-vos al Hard Rock. La història us recordarà com a còmplices”, deien al seu compte oficial la Plataforma Aturem el Hard Rock.

Evidentment, els més durs contra els Comuns han estat els seus rivals polítics. Especialment, és clar, dirigents d'ERC. Oriol Duran, cap de campanya dels republicans; Teresa Jordà, diputada al Congrés; o Elisenda Alamany, líder d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, n'han estat alguns. Tot i que la més dura ha estat Natàlia Mas, consellera en funcions d'Economia del Govern, que va veure com els seus pressupostos eren tombats pels Comuns per la qüestió del Hard Rock. “Un exemple del cinisme que allunya la gent de la política”, publicava al seu compte personal a X.

Queda clar, doncs, que la decisió dels Comuns de canviar la seva opinió respecte al Hard Rock no ha agradat ni els seus ni els rivals. Exceptuant, és clar, el PSC, que veu com un dels potencials futurs socis per a la investidura de Salvador Illa estova les seves posicions en plenes negociacions.

Jaume Asens, obligat a matisar les paraules

Tal ha estat l'enrenou, que Jaume Asens ha hagut de sortir a matisar les seves paraules. "Avui he defensat que la millor metodologia per encarar unes negociacions és anar amb actitud flexible, però sense renúncies. El PSC va acceptar una amnistia que no volia. Ara cal que accepti que el Hard Rock no té cabuda a la Catalunya d'avui. Deixem als negociadors treballar", publicava al seu compte d'X. Una publicació, això sí, amb els comentaris vetats per deixar de rebre crítiques així

➡️ Política

Més notícies: