Primer pla de Jordi Cañas amb ulleres de pasta i barba amb cara seriosa
POLÍTICA

Un exvicepresident del Govern insulta Jordi Cañas per defensar Carles Puigdemont

Jordi Puigneró ha dit 'miserable' al portaveu de Ciutadans


Els polítics a Catalunya tornen al fang, amb una cruïlla d'insults i cops baixos apel·lant els instints més primaris en lloc del debat racional. L'exvicepresident del Govern Jordi Puigneró ha anomenat “miserable” Jordi Cañas. Ho ha fet després que l'eurodiputat i portaveu de Ciutadans digués “delinqüent” i “mafiós” Carles Puigdemont.

En una entrevista al Diari Ara, Jordi Cañas es va referir a l'expresident com “un pájaro que va fer un cop d'estat, va declarar la independència il·legal i es va escapar en un maleter”. Per això va considerar intolerable que demani un escorta. “Si vol seguretat privada que li pagui, com fan molts delinqüents i mafiosos”, va rematar.

Les declaracions han aixecat butllofes a l'entorn de Puigdemont, i alguns dels seus fidels no han pogut evitar sortir al pas. És el cas de Jordi Puigneró, que va rebre l'alè de Carles Puigdemont després del seu polèmic cessament del Govern el 2022. Ara, l'exconseller i exdiputat de Junts li torna la picada d'ullet amb la seva acèrrima defensa.

Història d'una amistat

Jordi Puigneró va ostentar la vicepresidència del Govern entre el maig del 2021 i el setembre del 2022. La tensió entre ERC i Junts va portar Pere Aragonès a cessar el seu vicepresident, obrint així una guerra que va acabar amb la sortida de Junts del Govern. Puigdemont no va dubtar a mostrar el suport a Jordi Puigneró.

Carles Puigdemont va dir que "la lleialtat que importa és la lleialtat a Catalunya", i que "Jordi Puigneró l'ha demostrat sempre des de fa anys". Va afegir que “altres no poden dir el mateix quan han deixat el càrrec”. Va agrair a Puigneró la feina feta i “haver posat les bases de la sobirania digital del país”.

Puigneró va agrair a Puigdemont el suport públic, i va reafirmar el seu “compromís per treballar per la independència de Catalunya”. Tan important va ser per a ell el suport de Puigdemont, que el seu missatge segueix fixat a la capçalera del seu perfil de Twitter. Ara ha arribat el moment de demostrar la lleialtat.

Insults i retrets

Jordi Puigneró ha respost Jordi Cañas de manera contundent, en defensa del líder de Junts, Carles Puigdemont. “Sabíem que eres un miserable, Jordi Cañas, i molt aviat, quan hi torni a haver eleccions europees, seràs una mica més: res”. Unes paraules que han estat molt aplaudides pels palmers de l'expresident.

Carles Puigdemont de moment no ha respost, en uns dies en què està tenint un perfil baix a les xarxes socials. Una cosa molt diferent de Jordi Cañas, que s'està mostrant molt activa. El portaveu de Cs reparteix a dretà i sinistre contra Puigdemont, igual que contra Turull, Sánchez o Aragonès.

Aquest matí ha retuitejat unes declaracions de Jordi Turull, dient que “indultar colpistes en el que té, que quan surten al carrer ho tornen a intentar”. Fa uns instants ha respost també Pere Aragonès. "La llei tornarà a ser-ho, aprofita mentre estigui Pedro Sánchez", ha afirmat.

➡️ Política

Més notícies: