Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

Un exregidor d'ERC demana l'expulsió dels delinqüents estrangers

Ignasi Amor ha publicat un contundent tuit sobre els últims esdeveniments ocorreguts a Lleida

Hi ha un debat obert a Catalunya. L'esquerra que orbita al voltant d'ERC, la CUP i els Comuns considera que parlar sobre immigració i inseguretat és caure en el discurs de l'odi i fer el joc a l'extrema dreta. Però una altra part de la societat, cada cop més majoritària, mostra la seva preocupació per l'augment de la immigració il·legal i la delinqüència disparada sobretot a les grans ciutats.

La indignació popular creix amb successos com el que va passar aquesta setmana a Lleida. Una baralla multitudinària en una terrassa del centre de la ciutat va acabar amb cadires volant, i quatre joves a la fugida que van acabar sent detinguts per la policia. Com sol passar, diversos testimonis van gravar l'escena i van pujar el vídeo a les xarxes socials com a mostra de la degradació i la inseguretat a Catalunya.

Un dels que va compartir el vídeo va ser Ignasi Amor, exregidor d'ERC a l'ajuntament de Lleida durant el mandat de Miquel Pueyo.

"Si no volen conviure com els altres, porta i adéu, que ja prou fotudes estan les coses per haver de mantenir delinqüents". Així deia el missatge de l'exregidor d'ERC, acompanyat del vídeo de la baralla multitudinària a Lleida. Després va esborrar el tuit, per les pressions rebudes a les xarxes socials.

Assenyalament a les xarxes socials

L'exregidor d'ERC va rebre dures crítiques per la seva reflexió sobre la necessitat d'expulsar els estrangers que vénen a delinquir. "Exregidor d'ERC Lleida identificant un fet delictiu amb la immigració, és gravíssim, és el mateix discurs xenòfob de l'extrema dreta", assenyala Llibert Reixach. L'exdiputada de la CUP Nogay Ndiaye insinua que està buscant "recol·locar-se" a Junts o al PP i que per això "comença a imitar els seus discursos".

Cada cop són més les persones que fins i tot venint de l'esquerra pensen com l'Ignasi. De fet, a les darreres eleccions les llistes d'Aliança Catalana estaven trufades d'exdirigents d'altres partits i també d'ERC. La transferència del vot també indica que a molts llocs de Catalunya el votant d'Esquerra que no es va abstenir va votar Aliança Catalana, que entre altres coses demana l'expulsió de les estrangers delinqüents.

➡️ Política

Més notícies: