Muntatge del diputat de la CUP, Xavier Villarreal i un dinar del ramadà
POLÍTICA

L'exregidor de la CUP que celebra un acte del ramadà que segrega les dones

Xavier Villarreal ha rebut una allau de crítiques per haver criticat anteriorment la segregació per sexes a les escoles concertades


Xavier Villarreal, exregidor de la CUP a l'ajuntament de Girona, ha protagonitzat una de les polèmiques del dia amb la seva devoció pel Ramadà. Al seu compte de X ha penjat la foto de la seva participació a l'Iftar, el dinar nocturn que trenca el dejuni durant el mes sagrat dels musulmans. “Orgull de veïnatge i treball col·lectiu”, diu el missatge que acompanya la foto de la vetllada.

Tot i això, hi ha una contradicció entre la foto que mostra l'exregidor i la seva trajectòria ideològica. A la imatge es veu els participants segregats per sexes, és a dir, els homes de banda i les dones en una altra. Cosa que Villarreal ha ignorat, malgrat que no fa tant tuitejava contra la segregació per sexes.

Com es podia esperar, les reaccions han arribat en cascada amb una allau de crítiques cap al seu doble raser. “Segregació per sexe igual que a les escoles franquistes, brau, quin orgull de veïns que teniu”, apunten. També li recorden que “això és incompatible amb els valors occidentals”.

Ramadà sí, col·legis concertats no

Xavier Villarreal representa fidelment el fervor de l'esquerra cap a les festes religioses musulmanes com ara el Ramadà. S'ha convertit ja en una tradició que els partits felicitin l'inici d'aquesta festa sagrada mentre eviten parlar del Nadal catòlic o la Setmana Santa. Els militants s'han apuntat a la moda de participar en aquests sopars, encara que en casos com aquest queden en evidència.

L'exregidor de la CUP va denunciar la segregació per sexes en referència a la petició de pares i mares de col·legis concertats de dividir nens i nenes. Però ja se sap que una cosa és criticar els col·legis concertats i una altra la religió musulmana. Uns formen part de les fòbies de la CUP, mentre que per l'altra senten una devoció especial.

“Estàs orgullós de veure les dones amb el drap al cap, estretes com si fossin ramat, menjant a part, mentre els homes se senten els amos de tot?”, li pregunten al cupaire. “Orgull de misogínia, voldràs dir”, diu un altre comentari. Critiquen que Vila-real digui “no a les escoles que segreguen per sexes” però que aquí “no vegi cap problema”.

El Ramadà també està resultant polèmic per imatges que mostren carrers tallats amb desenes de musulmans resant. Això ha indignat molts veïns que denuncien que hi ha barris massificats per la immigració. També ha causat polèmica que alguns ajuntaments permetin tallar els carrers per un acte privat com el prec.

➡️ Política

Més notícies: