Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

Expulsen un regidor de Vox per denunciar inseguretat arran d'una baralla a Catalunya

Iker Heredia, regidor de Vox a Vacarisses, ha assenyalat el problema de la immigració il·legal descontrolada

Només uns dies després de les baralles que van obligar a tancar la fira de Mataró, una altra festa major s'ha vist alterada per una baralla multitudinària. Ha passat a Vacarisses, al costat de Terrassa, durant les festes que han tingut lloc aquest cap de setmana. Un nombrós grup de joves estrangers han protagonitzat una violenta baralla que ha provocat el pànic entre els veïns que gaudien de la festa.

Vox denuncia que el seu regidor ha estat expulsat de la junta de portaveus “per atrevir-se a parlar clar” sobre aquests aldarulls. “Hem estat força tolerants en dir persones a aquest tipus de gent que es dedica a degradar els nostres barris”, va exposar el regidor de Vox abans de ser expulsat de la junta de portaveus. També va denunciar la immigració il·legal com a “causant de la degradació”, i va reclamar “més policia i mesures preventives”.

Vox assegura que "persones d'una altra ideologia s'han dirigit aquests dies" al regidor per exposar la seva preocupació per la "creixent inseguretat" al municipi. El partit lamenta que aquest tipus d'aldarulls “s'ha tornat part del programa de la festa major”, i es queixa de la manca de mitjans de la policia. El municipi està governat per majoria absoluta per ERC, que ha reaccionat així a la denúncia del regidor Heredia.

Vacarisses, municipi de 7.500 habitants, ha triplicat la població en qüestió d'anys i és un dels que més immigració ha rebut a la comarca del Vallès Occidental. En paral·lel, el municipi també ha anat patint un augment de la delinqüència i la conflictivitat. Això va portar Mossos i una delegació de veïns a reunir-se fa uns anys per resoldre la creixent inseguretat que patien els seus habitants.

Inseguretat disparada a Catalunya

El fenomen de les baralles multitudinàries s'ha disparat darrerament, a ciutats de Catalunya com Olot, Tortosa i Mataró. Les baralles solen estar protagonitzades per bandes de joves estrangers i revesteixen un alt grau de violència amb armes blanques i pals inclosos. En alguns municipis ja s'estan implementant reforços especials de seguretat per tallar aquests aldarulls a les festes majors.

El problema de les baralles multitudinàries és només una expressió més de la conflictivitat que s'incrementa a Catalunya en els darrers anys. El Govern de la Generalitat nega que hi hagi un problema d'inseguretat, malgrat que les dades oficials sobre criminalitat mostren justament el contrari. Vox és un dels partits que denuncia la inseguretat creixent als barris, però són titllats de “racistes” i “extrema dreta”.

➡️ Política

Més notícies: