Muntatge de Gabriel Rufián amb Pedro Sánchez

POLÍTICA

L'exigència de Gabriel Rufián a Pedro Sánchez després del seu farol

El portaveu d'ERC demana que Sánchez passi a l'acció perquè, altrament, hauria estat 'un acte de frivolitat'


Comença la cascada de reaccions a la jugada de Sánchez i totes confirmen el mateix: que tots n'estaven pendents d'ell. Més aviat, que eren dependents d'ell.

Sánchez ha canviat el tauler de joc i, en qüestió de cinc dies, ha capgirat la política espanyola. Segons els últims sondejos, això pot reportar dos diputats més a Salvador Illa. Cal esperar, doncs, que el president del Gobierno es deixi caure molt per Catalunya durant els pròxims dies.

“No em diguis que el vostre soci és un estafador”

Amb aquesta bomba de fum, Sánchez ha diluït la presumpta corrupció de la seva dona en la polarització dels dos blocs i ha tret el protagonisme personalista a Puigdemont a les catalanes. Encara més: per a molts, és una demostració que ERC i Junts sempre han estat dependents de Sánchez.

Des de l'esquerra fins a la dreta i passant per tota la paleta dels nacionalismes, els partits i els mitjans de comunicació ara es veuen obligats a reajustar les seves peces. Això és el que explica que les primeres figures dels partits hagin sortit a tota velocitat per donar la seva opinió. Entre elles, la de Gabriel Rufián, que s'expressava així a les xarxes:

Tuit de Rufian davant l'anunci de Pedro Sänchez

El portaveu d'ERC al Congrés sembla haver descobert que, efectivament, això de Sánchez era una jugada interessada. I perquè no sigui un acte tan manifestament "frívol", Rufián demana a Sánchez que “si es queda” sigui per fer alguna cosa.

És a dir, que ja es comença a abonar el terreny per a la propera maniobra de Sánchez i els seus socis de govern. Es tracta d'una maniobra per ara indefinida i que té com a pretext lluitar contra el 'lawfare'. Això preocupa especialment en la mesura que involucra jutges i mitjans de comunicació.

Per la resta, alguns usuaris han reaccionat amb ironia al missatge del portaveu d'ERC i se sorprenen que no hagi vist abans que tot plegat era una maniobra electoral. “No em diguis que el vostre soci és un estafador”, deia algun usuari amb sorna.

➡️ Política

Més notícies: