L'entorn de Carles Puigdemont inicia l'ofensiva contra Pedro Sánchez
Pilar Rahola, Gonzalo Boye, Toni Aira i altres acòlits de Junts intenten neutralitzar l''efecte Sánchez' en campanya
Una convicció s'ha instal·lat al sentir de l'independentisme, i és que Pedro Sánchez ha organitzat tot aquest sainet per sortir reforçat de cara a les eleccions a Catalunya. S'estén la idea que després dels mals resultats a Galícia i al País Basc, el PSOE busca un cop d'efecte a les eleccions catalanes. La maquinària de Junts+Carles Puigdemont per Catalunya ja s'ha engegat per neutralitzar l''efecte Sánchez' a menys de dues setmanes per als comicis.
La primera a posar peu a paret ha estat Pilar Rahola, incondicional de Puigdemont, que ha tuitejat “quina presa de pèl, quin gran estafador”. En realitat, la caiguda de Sánchez obria una gran incertesa al voltant de l'amnistia i el futur de Puigdemont i del seu partit, però la realitat queda supeditada al relat de campanya. I ara el moment exigeix una ofensiva contra Sánchez i el PSOE per evitar que Salvador Illa segueixi augmentant la seva distància respecte al segon a les enquestes, que és Puigdemont.
Pilar Rahola ha retuitejat un missatge que acusa Sánchez de “campanya electoral de cara a la campanya catalana, que és el que realment importa”. També s'ha fet ressò del tuit de Gonzalo Boye, un altre dels incondicionals de l'expresident, que ha citat Grouxho Marx amb la frase “he gaudit molt amb aquesta obra de teatre, especialment al descans”. Està clar que l'entorn de Junts s'està mobilitzant contra el seu adversari principal en aquestes eleccions, que és el PSOE/PSC.
Els partidaris de Puigdemont, contra el PSOE
Un altre acòlit de Puigdemont, el periodista Toni Aira, ha optat pel to reflexiu per fer el mateix que Rahola i Boye, que és carregar contra Sánchez. Ha dit que el “punt i apart” de què ha parlat el president, s'ha de concretar en alguna cosa “o tot haurà quedat en victimització interessada”. Més fans de Puigdemont, com Toni Albà i Julià de Jódar, han considerat un “show” això de Sánchez i han anomenat “hipòcrita” Salvador Illa.
La competència electoral obliga Junts a passar a l'ofensiva contra un PSC que després de Sánchez podria concentrar el vot útil de l'esquerra contra la dreta. Més enllà del relat electoralista, els partits processistes saben que necessiten Sánchez al Govern central per continuar rebent favors i sostenir el relat de la negociació del referèndum. Per ara hi ha una cosa clara, i és que el PSOE està aconseguint marcar l'agenda catalana i amb això la campanya electoral que tot just acaba de començar.
L'independentisme, dividit
Els comentaris a les publicacions de Pilar Rahola, Gonzalo Boye, Toni Aira, Toni Albà i Julià de Jódar demostren que hi ha divisió d'opinions. D'una banda, l'independentisme compra el relat que tot plegat ha estat una maniobra de Pedro Sánchez amb fins electorals. Però tampoc falten les acusacions a Junts per haver pactat amb el PSOE, i molts vénen a dir que ara no hi ha lloc per a les lamentacions.
Més notícies: