Home amb ulleres i vestit fosc davant d'una bandera d'Israel desenfocada.
POLÍTICA

Un exdirigent de la CUP demana 'un Nuremberg' per als catalans que defensen Israel

Antonio Baños ha rebut un bany de retrets a Twitter

El periodista Antonio Baños va ser cap de llista de la CUP el 2015 i diputat al Parlament fins que va trencar amb la formació anticapitalista per la seva decisió de no investir Artur Mas. Des de llavors ha compaginat l'activisme polític amb la seva faceta de tertulià i una prolífica activitat a les xarxes socials. En els darrers mesos, la causa Palestina acapara gran part de les seves publicacions.

Antonio Baños esgrimeix en aquesta qüestió, com en general tota l'esquerra, una posició totalitària incapaç d'acceptar el debat i les opinions diferents. També se serveix de les anàlisis de brotxa grossa basades en eslògans, llocs comuns i imatges i notícies sensacionalistes.

Tot això es resumeix en el seu darrer tuit, on Antonio Baños ha fet un pas més i ha demanat un judici simbòlic a tots els catalans que defensen Israel.

El tertulià de TV3 s'ha referit a les imatges on l'exèrcit israelià ataca un equip de bombers i rescat en plenes tasques durant els incendis de Khan Younis. Banys es pregunta si queda algun català que defensi Israel, i si “em podeu passar noms”. Per a continuació dir clarament que “hem de preparar un Nuremberg”, és a dir, un judici sumari als nazis i als seus col·laboradors.

Els Judicis de Nuremberg van ser un conjunt de processos judicials celebrats entre 1945 i 1946 en què els aliats van passar comptes amb els dirigents, funcionaris i col·laboradors del règim nazi. Dels 24 processats es van signar 12 sentències de mort, set de presó i tres absolucions. Aquests judicis van passar a la història com un símbol del triomf de les democràcies contra la tirania i la derrota definitiva del feixisme.

La vostra petició encén les xarxes

Però les xarxes han tornat a ser implacables i són moltes les respostes a la seva piulada que condemnen el totalitarisme de Baños i de l'esquerra en general. Li recorden que “som milers els catalans que estimem i admirem Israel”. Un internauta respon amb la mateixa moneda, preguntant-se si encara hi ha catalans que defensen l'atemptat del 7 d'octubre de Hamàs.

Primer pla d'Antonio Baños amb ulleres de pasta mirant a l'horitzó i de fons unes escales

“La ultraesquerra woke defensant la violació i tortura de dones, assassinats de nens i matances de joves i avis”, afirma un altre comentari. Són molts els que s'autoinculpen, com Daniel, que diu “jo defenso el poble hebreu, quan m'executareu?

En general acusen Antonio Baños d'estar com un esquellot, a més de ser un antisemita. Afirmen que el nazi és ell i que sí que cal fer un judici, però als cupaires.

Destrossat per la victòria de la Selecció

Aquest dilluns a Antonio Baños li tocava sessió de tertúlia matutina a TV3, i ha tingut el mal tràngol d'haver de comentar la victòria de la Selecció Espanyola d'ahir a la nit. Els espectadors han vist un Banys destrossat, fidel imatge de l'independentisme que fa hores que fa bilis. Ha opinat que “si una nació com Espanya només té el futbol per unir-se, és una nació feble i sense orgull en general”.

➡️ Política

Més notícies: