Muntatge Gabriela Serra (CUP) i la bandera de Palestina
POLÍTICA

L'exdiputada de la CUP en vaga de fam per Palestina llença la tovallola

Tot i no haver aconseguit els seus objectius, Gabriela Serra està convençuda que la lluita seguirà


L'exdiputada de la CUP Gabriela Serra ha abandonat la vaga de fam que va iniciar fa quinze dies en solidaritat amb el poble palestí. Ella i els seus dos companys, Martí Olivella i Llum Mascaray, han decidit posar fi a la protesta. Lluny de veure-ho com una derrota, estan convençuts que servirà per “continuar amb la lluita”.

Els tres activistes van començar la vaga de fam l'1 de febrer contra “dècades de colonització, apertheid, assassinats i bombardejos d'Irael contra la població palestina”. La seva intenció era pressionar el Govern espanyol per a un clar posicionament al conflicte. Exigien la fi del comerç armamentístic amb Israel, i recolzar l'acusació de genocidi contra Israel a la cort penal internacional.

Serra i els seus companys van anunciar que es mantindrien només amb aigua fins a aconseguir que el Gobierno assumís aquests compromisos. Tot i no haver aconseguit el seu objectiu, tots tres han abandonat la vaga de fam. Ara Gabriela Serra anima a “seguir pressionant des del carrer” per assolir la pau a Palestina.

Fi a la vaga de fam, amb optimisme

En declaracions a Catalunya Ràdio, Gabriela Serra ha assegurat que estan bé “més enllà de les xacres lògiques d'una vaga de fam de quinze dies”. Tot i no haver pogut seguir amb la protesta, s'ha mostrat optimista: “Volem pensar que hem deixat una torxa per continuar amb aquesta lluita, la qual no s'acaba amb nosaltres”.

L'exdiputada s'ha mostrat satisfeta per haver rebut “la visita de diversos grups del Parlament amb què hem pogut arribar a uns compromisos”. Els activistes no han rebut la visita de cap representant del govern espanyol. Però sí diversos polítics catalans com la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, i el secretari primer del Congrés dels Diputats, Gerardo Pisarello.

Durant la vaga de fam, la pròpia Gabriela Serra va denunciar que “a Catalunya el lobby israelià és molt fort” i per això “només ens han visitat la CUP i els Comuns”. A més d'aquests partits, han rebut calor i solidaritat d'entitats socials i altres activistes. Això reconforta els vaguistes malgrat haver anunciat la fi de la protesta.

La CUP abandera la causa propalestina

La vaga de fam d'aquests tres activistes ha servit per promocionar la posició dels partidaris de la causa propalestina a Catalunya. El conflicte a Gaza ha reactivat la tradicional divisió entre la dreta, el proisraelià, i l'esquerra propalestina. La CUP i les entitats socials empunyen la bandera de la defensa del poble palestí.

 

➡️ Política

Més notícies: