Muntatge d´Ada Colau i un vaixell amb una bandera de Palestina

POLÍTICA

Ada Colau viatjarà a Palestina per 'trencar amb el bloqueig a Gaza'

Se suma a una acció humanitària que vol enviar 5.500 tones d'ajuda a la Franja

Es tracta d'una flota amb mil activistes i de nom “Flotilla de la Llibertat”. Entre aquests mil voluntaris hi haurà l'exalcaldessa Ada Colau i Jaume Asens. La intenció, expliquen els impulsors d'aquesta acció, és posar fi al bloqueig que pateix la Franja de Gaza per part d'Israel.

No hi ha cap coordinació amb el govern d'Israel

Des d'Istanbul fins a Gaza i amb un carregament de 5.500 tones d'ajuda. És una missió humanitària composta de quatre vaixells i que denuncia que Israel se serveix de la fam com a arma de guerra. De moment, el bloqueig a la Franja és absolut i els gazians no tenen sortida perquè, entre altres coses, tenen les fronteres amb Egipte i Jordània tancades.

Fins ara, la comunitat internacional intentava alleujar la situació enviant ajuda des de l'aire i des d'un corredor marítim que neix a Xipre. En la mesura que UNRWA no pot actuar, l'arribada de l'ajuda humanitària és mínima.

Fotografia del polític de Catalunya a Comú, Jaume Asens, fent un míting

Els impulsors d'aquesta mesura diuen que tenen un “imperatiu moral” per col·laborar. Denuncien la “inacció de la comunitat internacional que permet a Israel atacar impunement la població de Gaza”. Així mateix, critiquen "la complicitat de la UE i d'altres països occidentals i àrabs i també les empreses".

Tot això els ha portat a organitzar aquesta la Flotilla de la Llibertat, on figuren Ada Colau i Jaume Asens. Això arriba poc després de la notícia que diversos membres de l'ONG del xef José Andrés morissin en un atac aeri que Israel va admetre i que va dir que va ser un error. En el cas d'aquesta nova acció humanitària, se sap que no hi ha cap coordinació anunciada amb les autoritats israelianes.

➡️ Política

Més notícies: