Dona de cabell fosc i curt parlant davant d'un micròfon, vestida amb una jaqueta blava i una samarreta grisa, amb un fons blanc i una pantalla a la dreta.
POLÍTICA

Una exalcaldessa d'ERC carrega contra Sílvia Orriols i li surt el tret per la culata

Critica la proximitat entre Orriols i Ignacio Garriga i els usuaris li recorden les amistats perilloses d'ERC

Tothom recordarà que la diputada i alcaldessa Sílvia Orriols va ser multada amb 10.001 euros per dir que “l'islam és incompatible amb els valors occidentals”.

Davant d'aquesta situació, Orriols va presentar un recurs i, ahir mateix, va informar que li havien denegat. “La censura i la persecució ideològica actuals, esgarrifen...”, va dir Orriols al seu missatge:

Aquest missatge d'Orriols va rebre el suport d'algú inesperat com el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, que va reivindicar les paraules de l'alcaldessa de Ripoll. En realitat, no resulta sorprenent perquè tots dos són al capdavall representants de la dreta identitària.

Com tampoc no és sorprenent, algunes figures progressistes han sortit ràpidament a assenyalar la coincidència entre Garriga i Orriols. També ho han fet alguns terminals mediàtics de l'establishment com el diari Ara.

Entre les figures polítiques que ho han comentat hi ha la Mireia Ingla, d'ERC. L'exalcaldessa Ingla, que va governar a Sant Cugat, s'ha fet ressò de la notícia de l'Ara per assenyalar que “Estan fets l'un per a l'altre!”:

Tots tenen fotografies incòmodes

Aquest missatge de l'exalcaldessa Ingla ha adquirit força visibilitat en xarxes socials, així com molts comentaris. La majoria li critiquen que ERC també ha tingut (i té) simpaties polítiques estranyes i que, a més, han anat molt més enllà que la coincidència ideològica al voltant d'un únic punt.

La publicació d'Ingla s'ha omplert d'imatges de dirigents d'ERC en una actitud amable i simpàtica amb figures com Salvador Illa, Soraya Saénz de Santamaría o fins i tot el Rei, Felip VI.

I, com a acompanyament de totes aquestes imatges, el mateix comentari: “Estan fets l'un per a l'altre”.

Això revela que, de moment, hi ha molts votants que no passen per alt el fet que ERC ha optat per un canvi de rumb. I, certament, el partit pateix ara un fort descrèdit entre els sectors nacionalistes. En qualsevol cas, és una aposta d'ERC a llarg termini: per això necessitaven a qualsevol preu evitar la repetició electoral.

➡️ Política

Més notícies: