Primer pla de Yolanda Díaz seriosa
POLÍTICA

Un destacat exdirigent d'Izquierda Unida destrossa a Yolanda Díaz

‘Comunisme, diuen’

No és només la dreta la que s'indigna davant del govern de Sánchez: hi ha tot un corrent d'esquerra clàssica que posa el crit al cel. La raó per això és Sumar i la seva esquerra cuqui, que consideren una traïció als valors de l'autèntica esquerra.

I l'última expressió d'aquesta indignació ha vingut del destacat exdirigent d'IU, Javier Couso, que no ha dubtat a ventar a Yolanda Díaz des del seu compte de X.

Però, per què hi ha una esquerra crítica amb Sumar?

Fonamentalment, perquè els consideren traïdors i venuts. L'esquerra que diu que representa Couso no combrega amb les qüestions en què Podem i Sumar s'han fet forts: des de la qüestió trans fins a l'ecologisme. A judici de l'esquerra comunista, Iglesias, Díaz i d'altres han oblidat les qüestions pròpies de l'esquerra real, convertint-se en estómacs agraïts.

I així, en aquesta línia, l'ex d'IU Javier Couso no ha deixat passar l'ocasió de la investidura per criticar Yolanda Díaz. Cosa que els seus seguidors a X han aplaudit amb encara més crítiques a la presumpta “esquerra a l'esquerra” de Sánchez.

Clàssic de l'esquerra: qui és més pur

En aquest cas, Couso i els seus seguidors acusen Díaz de dues coses. La primera, de pactar amb la “dreta supremacista catalana”: cal no oblidar que l'esquerra comunista és centralista. I la segona d'una cosa que, en fi, és pròpia de qualsevol estat de partits: repartir-se càrrecs i butaques.

Captures de tres tuits criticant Yolanda Díaz

Sigui com sigui, això s'emmarca en allò que ja és una tradició de l'esquerra: atiar-se entre ells per veure qui guarda millor les essències. D'aquí que sigui comú dedicar-se expressions com ara “traïdor”, “venut”, “estómac agraït”, entre altres. I això, en realitat, no és una anècdota: es venen canvis a l'esquerra, que es deixaran sentir a les properes eleccions europees.

➡️ Política

Més notícies: