Iker Jiménez a la presentació de 'Los viajes de la nave del misterio'
POLÍTICA

L'esquerra desferma una campanya contra Iker Jiménez

El presentador va ser present a la manifestació contra el PSOE


Fa temps que Iker Jiménez és al punt de mira de l'esquerra. La seva inclinació a les teories de la conspiració, cada cop més acusada, estenen sobre ell l'acusació d'afinitat amb l'extrema dreta. Aquest dimarts va prendre una decisió arriscada, cobrir en directe la manifestació contra el PSOE a Madrid.

La seva presència a les protestes va causar sorpresa, i aquesta a poc a poc va anar derivant en indignació. Per a molts, és la confirmació definitiva que Iker Jiménez s'ha passat al costat fosc. Això ha motivat una campanya de l'esquerra contra el presentador a les xarxes.

Ell mateix va sortir al pas de les crítiques assegurant que estava a la manifestació en qualitat de periodista, emetent el seu programa La Estirpe de los Libres. “Sorprèn veure fins i tot a polítics i periodistes insinuant que jo era un manifestant més i proferint insults”, va tuitejar. No hi ha dubte que el comunicador se sent perseguit.

Les xarxes s'acarnissen amb Iker

L'esquerra li té ganes a Iker Jiménez, i la seva presència a la manifestació d'ahir va obrir la veda a les burles i les crítiques. Les seves explicacions no van convèncer a molts, que es van acarnissar amb ell a Twitter. “Iker Jiménez veient a Ferraz tots els fantasmes que no ha vist en 18 anys”, deia un en to jocós.

“Iker Jiménez també va anar a Ferraz, però després no li diguis fatxa a ell ni a la seva dona”, diu un altre comentari. “Pobre Iker”, apunta un usuari, “que dolenta és la gent, mira de vincular la nau del misteri amb l'extrema dreta i el nazisme”. El missatge va acompanyat de dos vídeos que denuncien la connivència del programa amb l'extrema dreta.

El presentador també ha tingut qui el defensi. Un usuari de la xarxa social X ha dit que agradi o no “Iker és molt més periodista que tots els comunicadors mercenaris del poder que el critiquen”. El timoner de La Estirpe de los Libres es va acomiadar després d'una "nit molt intensa" donant les gràcies al seu equip.

Assenyalat com a extremista

Els enllaços d'Iker amb la política no són pas nous. El presentador es va guanyar l'animadversió de l'independentisme per sortir en defensa de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil després de les càrregues policials al referèndum de l'1-O. Allí va començar el comunicador del misteri a cultivar la seva fama de simpatitzant de la dreta.

La pandèmia va jugar un paper important en la presumpta radicalització, ja que el seu programa va donar veu a teories de la conspiració vinculades amb la ultradreta. De mica en mica ha anat seguint aquesta línia amb altres temàtiques de caràcter polític i social. Això ha esdevingut focus de les crítiques de l'esquerra.

L'acusen, per exemple, de convidar al seu programa a Javier Nicolás, un negacionista de l'Holocaust, per parlar sobre els nazis a Espanya. També va ser polèmica la presència al seu programa de Rubén Pulido, proper a Vox, per parlar sobre immigració. O la intervenció de Josema Vallejo, del sindicat Policia XXI, acusat d'extremista.

Iker Jiménez, a contracorrent

Iker Jiménez s'ha vanagloriat sempre d'anar a contracorrent, i aquesta és, en part, la clau del seu èxit. Per això no va dubtar al seu moment a llançar un arriscat discurs contra la Llei Trans del Govern de Pedro Sánchez. Va insinuar fins i tot l'existència d'un lobby que es lucra de “ficar les persones en aquest cercle”.

Al seu espai ha criticat el “bonisme” de la societat occidental actual, i ha denunciat una moda de la censura i la cancel·lació. “No es permet ser dissident”, s'ha queixat alguna vegada, i ha recomanat “guardar-te dels que tenen idees molt fixes”. Ara, la seva presència a la manifestació se la ha girat en contra.

➡️ Política

Més notícies: